μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκκαλο 1.300 γρ
1/2 -3/4 κούπα γραβιέρα ψιλοκομμένη σε μικρά κυβάκια
1/2
πιπεριά πορτοκαλί
1/2
πιπεριά κίτρινη
1/2
πιπεριά κόκκινη
6 σύκα
ξερά κομμένα σε 3-4 κομμάτια
6
δαμάσκηνα ξερά σε 3-4 κομμάτια(προαιρετικά)
2 κ.σ. μουστάρδα
με ρίγανη και θυμάρι
1
πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1-2
σκελίδες σκόρδο
αλάτι,
πιπέρι
ρίγανη
φρέσκια
θυμάρι
φρέσκο
2 κιλά
πατάτες στρογγυλές με την φλούδα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε καλά το μπούτι, το στεγνώνουμε και του κάνουμε μεγάλες σχισμές με ένα μαχαίρι για να το γεμίσουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα σύκα και τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο και την γραβιέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα και το ξύσμα πορτοκαλιού, γεμίζουμε τις σχισμές με το μείγμα από το σκόρδο ψιλοκομμένο, την γραβιέρα, κομματάκια δαμάσκηνο και κομματάκια σύκο.
- Τα υπόλοιπα υλικά που μένουν με τις πιπεριές τα ρίχνουμε γύρω από το αρνί.
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το κουκουνάρι ψημένο.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες τις αλατίζουμε, ανακατεύουμε με μουστάρδα την ρίγανη και το θυμάρι και τις ρίχνουμε στην γάστρα.
- Αν δεν χωράνε στο ίδιο σκεύος τις ψήνουμε ξεχωριστά.
- Ρίχνουμε 1/2 κούπα λάδι, 1/2 κούπα νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες σε γάστρα.
Αμάν πρωί πρωί!!!!!! Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Πέπη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!