Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μπισκότα Βουτύρου Με Αμύγδαλο Και Ξύσμα Λεμονιού

Πάλι άρχισα την αναζήτηση μου για ένα μπισκότο με τα αγαπημένα μου αμύγδαλα, και αφού πέρασα από το ιταλικό cantuccini που το άφησα για μια άλλη φορά, βρήκα πολλές συνταγές στο διαδίκτυο  και στα αγαπημένα μου blogs kitchenstori.es με τη Ζαμπία και tantekiki.blogspot.gr με την Κική, για ένα μπισκότο βουτύρου, με τριμμένο αμύγδαλο, ξύσμα λεμονιού και καρύδα και πάντα με τις δικές μου αλλαγές δημιούργησα αυτά τα μπισκότα.
Είναι τραγανά πλημμυρισμένα από το ξύσμα λεμονιού και το αμύγδαλο, η γεύση που σου αφήνει είναι ένα κομμάτι τάρτα με λεμόνι!!



Υλικά της συνταγής μας
225 γρ. αλεύρι φαρινάπ
180 γρ. βούτυρο η flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 gr. ελαιόλαδο
ξύσμα από 2 λεμόνια
160 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. αμυγδαλόψυχα  λεπτοκομμένη
60 γρ. ινδοκάρυδο




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με ένα αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε μία ζύμη μαλακή, την βάζουμε για 30 λεπτά μέσα σε μία πλαστική μεμβράνη στην συντήρηση ή για λίγο στην κατάψυξη.


  • Βγάζουμε τη ζύμη, την χωρίζουμε στα δύο και κάνουμε δύο ρολά μακριά και  κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια πάχους 2-3 εκατοστών και τα βάζουμε σε ένα ταψί σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Αν θέλουμε ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο  αντικολλητικά χαρτιά,  ένα φύλλο και κόβουμε στρογγυλά η ότι άλλο σχέδιο έχουμε.
  • Βάζουμε σε φούρνο στους 175 βαθμούς στο αερόθερμο για 20-25 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα, χωρίς να μας καούν γιατί απλώνουν λίγο κατά το ψήσιμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν γιατί είναι μαλακά όταν βγαίνουν από τον φούρνο.



10 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μάχη !!
    Ο συνδυασμός αμύγδαλο με λεμόνι πρέπει να είναι πολύ δυνατός !
    Η Ζαμπία μας εμπνέει όλους μας μέσα από το καλοδουλεμένο blog της :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Αρη!
    Πραγματικά είναι υπέροχος αυτός ο συνδυασμός, τέλειος θα μπορούσα να πώ.Σε αυτήν την υπέροχη μπλοκογειτονιά που είμαι βλέπω τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έφτιαξες Μάχη μου;
    Σας άρεσαν;
    Τι ωραία!

    Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή να δοκιμάσεις τη ζαχαροπλαστική μου.
    Ευχαριστώ και τον Άρη παραπάνω για τα όμορφα λογάκια... Είστε κι οι δυο αξιόλογοι δημιουργοί, με υπέροχες προτάσεις και με μεγάλη αποδοχή για όσα κάνετε!

    Καλό Σ/Κ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα έφτιαξες Μάχη μου;
    Σας άρεσαν;
    Τι ωραία!

    Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή να δοκιμάσεις τη ζαχαροπλαστική μου.
    Ευχαριστώ και τον Άρη παραπάνω για τα όμορφα λογάκια... Είστε κι οι δυο αξιόλογοι δημιουργοί, με υπέροχες προτάσεις και με μεγάλη αποδοχή για όσα κάνετε!

    Καλό Σ/Κ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας τρέλαναν όλους όχι απλά μας άρεσαν!!
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ξαναλέω ότι είμαι τυχερή που είμαι κοντά σας και εμπνέομαι για να γίνομαι καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ειχα μερικά με παγωτακι!!!!!!!!!
    Μπραβο Μαχη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ Αριάδνη μου, όλο ιδέες μου δίνεις και τις πραγματοποιώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λόγω ταχύτητας και κούρασης συμπλήρωσα μετά από λίγες ωρες την δεύτερη πηγή μου την αγαπημένη μου Κική, tantekiki.blogspot, σας ζητώ συγνώμη γιατί δεν έγινε εσκεμμένα.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάχη μου τώρα το είδα... μην ανησυχείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχα διάφορα τρεχάματα και την μικρή μου ανιψιά στο νοσοκομείο άρρωστη αλλά και να το έβλεπα δεν έγινε κάτι. Σ" ευχαριστώ πολύ πάντως!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες μια από τις συνταγές μου και χαίρομαι που σου άρεσε και που έβαλες τη δική σου πινελιά! Έγιναν υπέροχα!!! Καλοφάγωτα και γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστώ πραγματικά, περαστικά στην ανηψιά σου ολόψυχα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly