Μια αγάπη για το χταπόδι την έχω, δεν ξέρω αν το
έχετε καταλάβει!!
Ελάτε να κάνουμε ένα εύκολο φαγάκι για όλη την
οικογένεια!!
1
χταπόδι 1000γρ.
1
κρεμμύδι ξερό
1
κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα λάδι
1/2
κούπα κρασί λευκό
πιπέρι, πάπρικα, σαφράν
1 κούπα
ρύζι για ριζότο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. βούτυρο
3
κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε καλά το χταπόδι, κυρίως στο κεφάλι γιατί μαζεύει άμμο και είναι πολύ δυσάρεστο μετά στο φαγητό.
- Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα χωρίς νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να βράσει 15-20 λεπτά, ελέγχοντας πάντα να μην μας πιάσει.

- Το κόβουμε σε μερίδες, ρίχνουμε 1/2 κούπα λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το αφήνουμε να σοταρισθεί για 5 λεπτά και το σβήνουμε με 1/2 κούπα κρασί λευκό.
- Τότε προσθέτουμε τις 2 κούπες από το ζεστό ζωμό, το σαφράν και το ρύζι για πιλάφι (γιατί δεν είχα άλλο αυτήν την στιγμή, καλύτερο θα ήταν το ρύζι για ριζότο).
- Αφήνουμε να σιγοβράσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο νερό.
- Βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Πόσο νόστιμα το μαγείρεψες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μας σερβίρισες λαχταριστό ριζότο!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!
Αγάπη είναι αυτή και δεν κρύβεται!
ΔιαγραφήΦιλάκια Έλενα, καλό Σ/Κ.!!
αχ την εχουμε καταλαβει την αγαπη σου για το χταποδι Μαχη . . . εχουμε την ιδια αγαπη , νομιζω το εχεις καταλαβει κι συ αυτο απο τις τοσες φορες που το εχω πει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήποσο τηα θελα τωρα αυτο το καλομαγειρεμενο σου πιατο!!!
καλο σου κου,
πολλα φιλια!
Ναί Κική μου το έχω καταλάβει ότι είμαστε όλοι φίλοι που τρώμε το χταπόδι!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, καλό Σ/Κ!!
Όλα τα υλικά τα λατρεύω Μάχη μου!! Μπράβο πολύ νόστιμο το φαγάκι σου!! Πολλά φιλιά και Καλή Κυριακή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου, καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή