Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τρουφάκια με Κουβερτούρα Πραλίνας Και Φουντούκια

Yπέροχα , μαλακά τρουφάκια, πλημμυρισμένα από σοκολάτα πραλίνας!


Υλικά της συνταγής μας (20-25 τεμάχια)
100 γρ. κρέμα γάλακτος light
270 γρ. κουβερτούρα πραλίνας
100 γρ. κουβερτούρα 55%
1 κ.γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
τριμμένο 1- 2 σπόροι κάρδαμου (προαιρετικό)
50 γρ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα

Επικάλυψη
100 γρ. τρούφα μαύρης σοκολάτας



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και το κάρδαμο (σποράκια που τα ξεφλουδίζω και τα τρίβω στο γουδί, τα βρίσκω στο s.m.)για 1 λεπτό, τα αφήνω 2-3 λεπτά να ανακατευτούν τα αρώματα, την βάζουμε πάλι να πάρει μία βράση , και τη ρίχνουμε στις τεμαχισμένες σοκολάτες.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και αρχίζουμε με μία σπάτουλα να ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα, να γυαλίσει και να πέσει η θερμοκρασία της (γύρω στους 30 βαθμούς).
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και μετά το ποτό.
  • Τέλος τα φουντούκια και ανακατεύω καλά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο ή αφήνουμε στον πάγκο για 2-3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
  • Πλάθουμε σε στρογγυλά, κόβοντας με ένα κουτάλι από το μείγμα της σοκολάτας και κυλάμε μέσα σε ένα μπολ με μαύρη τρούφα σοκολάτας.
  • Τοποθετούμε στην συντήρηση, βγάζουμε εκτός για 10 λεπτά, όταν είναι να τα προσφέρουμε.


TIPS
Η γεύση του κάρδαμου ή κακουλέ είναι η ζεστασιά του πιπεριού, αναφορές στο λεμόνι, τη μέντα, νότες λουλουδιών.
Έχει βιταμίνη C, είναι αποτοξινωτικό, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της καταρροής, τους ρευματικούς πόνους, καθαριστικό του αίματος, θεραπεία του διαβήτη, διεγείρει την όρεξη, βοηθά την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων, μειώνει την απότομη επίδραση του καφέ στο νευρικό σύστημα. 



14 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πολύ η προσθήκη του κάρδαμου και η κουβερτούρα πραλίνας! Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί το κάρδαμο μου αρέσει πολύ στα γλυκά και στα φαγητά!!
      Πολλά φιλάκια, καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  2. Αυτή την κουβερτούρα πραλίνας βρε παιδί μου, δεν προλαβαίνω να την κάνω τίποτα, την τρώω πάντα έτσι, χιχιχι!
    Πολύ ωραία τα τρουφάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό και εγώ προσαρμόζω το υπόλοιπο από την πραλίνα για σοκολατάκια, ότι μένει
      δηλαδή!!
      Είναι νόστιμα ισορροπεί η πραλίνα με την πικρή τρούφα!!
      Φιλιά καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  3. Και μόνο που άκουσα την μαγική λέξη "πραλίνα" τα λάτρεψα!!!
    Λαχταριστά!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι μεγάλο κόλλημα αυτή η πραλίνα, δημιουργείς αμαρτίες!!
      Πολλά φιλιά ΕΛΕΝΑ!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστές σοκολατένιες μπουκίτσες! Μου αρέσει η προσθήκη του κάρδαμου! Καλό Σ/Κ, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Ελειπα Σ/Κ, χωρίς υπολογιστή ,πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα το κάρδαμο!!!!!
    Υπέροχα τρουφάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη σε ευχαριστώ πολύ, ναι είναι ιδιαίτερο, και χαρίζει το κάτι άλλο στην τελική γεύση!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Μιλάμε για ένα υπέροχο άρωμα (κάρδαμο) μέσα στην απολαυστική υφή της πραλίνας και της σοκολάτας. Μπράβο Μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πηνελόπη, πράγματι με κάλυψες, είναι όπως το λές έτσι το νιώθεις όταν
      το απολαμβάνεις!
      Πολλά φιλιά, καληνύχτα!!

      Διαγραφή
  7. Αρωματικά τρουφάκια σούπερ τέλεια.
    Το κάρδαμο είναι ωραία προσθήκη.
    Κι έχω και κουβερτούρα πραλίνας... ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ, αρκεί μια κουβερτούρα για να σε βάλει στην κουζίνα!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly