Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Φλογέρες με Ανθότυρο Και Μέλι, Σε Φύλλο Σφολιάτας

Προσφέρεται σαν φαγητό, αλλά και σαν γλυκό..... 



Υλικά της συνταγής μας
2 φύλλα σφολιάτας (1 συσ/σία)
500 γρ. ανθότυρο τριμμένο
5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ. μέλι
λίγο γάλα για άλειμμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ανοίγουμε πρώτα το ένα φύλλο  με τον πλάστη να λεπτύνει, και ρίχνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια το 1/2 τριμμένο ανθότυρο με λίγο δυόσμο.
  • Κλείνουμε από τη μία πλευρά σφικτά σε ρολό, βάζοντας στο τέλος λίγο γάλα για να κολλήσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατ. και τα βάζουμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί και αλείφουμε με γάλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.


  • Σερβίρουμε με μέλι.!!


11 σχόλια:

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσουν τέτοιοι "αλμυρόγλυκοι" συνδυασμοί!
    Τα ρολάκια σου δείχνουν σούπερ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ εύκολα, βγήκαν από τα υλικά που μείνανε στο ψυγείο, αλλά άρεσαν πολύ.
    Τελικά κάτι ξέρουν οι κρητικοί που βάζουν μέλι στο ανθότυρο!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα φτιάχνουν οι θείες μου συχνά (μισή Κρητική γαρ) !! Πολύ σπέσιαλ κέρασμα Μάχη μου !! Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A κρατάς από Κρήτη και εσύ, πολύ χάρηκα αγαπώ την Κρήτη!!
      Πολλά φιλάκια Αθηνά μου!

      Διαγραφή
  4. Απαραίτητο κέρασμα στην Κρήτη σε κάθε τραπέζι γάμου είναι η γραβιέρα βουτηγμένη στο μέλι ή τα τυροπιτάκια με μέλι!!!!
    Με ξετρέλανε η συνταγή σου Μάχη μου, μου αρέσει που τα έκανες ρολάκια πολύ όμορφα και σε εμφάνιση!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σιλένα μου για τα καλά σου λόγια, είναι πολύ απλά υλικά!!
      Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Μια γερή παραγγελία, με μέλι παρακαλώ, απ΄αυτά τα πεντανόστιμα τυροπιτάκια, να θυμηθώ "τις ρίζες μου και τα γονικά μου"! :)

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου η Κρήτη είναι ένα νησί μοναδικό, το έχω γυρίσει όλο, γιατί σπούδαζε ο γιός μου
      στα Χανιά, άρα 6 χρόνια ήμουν τουρίστας!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία!
    6 χρόνια τουρίστας θα την ξέρεις, σίγουρα, καλύτερα από μένα... σνιφ.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και λίγη κανελίτσα Μάχη... Ίσως και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι ή ακόμη καλύτερα περγαμόντο, νομίζω θα έκαναν ένα γευστικό θαύμα.
    Γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πηνελόπη, πράγματι είναι πολύ ωραίες και προχωρημένες γευστικά οι επιλογές
      που μου λές!!
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή

Print friendly