Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Σπανακόρυζο Με Μαραθόριζα




Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο σε φύλλα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μυρώνια
1 μαραθόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουτί κονκασέ ντομάτα
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι τύπου καρολίνα



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το πλυμένο σπανάκι, βάζουμε το μισό λάδι να κάψει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τα μυρώνια, τη μαραθόριζα και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
  • Συνεχίζουμε με το φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι,  για λίγα λεπτά, ρίχνουμε και την ντομάτα, αλάτι,  πιπέρι και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
  • Σε 10 λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι (αν είναι κατεψυγμένο το σπανάκι, το ρίχνουμε αμέσως με την προσθήκη του νερού).
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το ρύζι και προσθέτουμε τέλος το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι.
  • Ανακατεύουμε απαλά να ανακατευτούν τα υλικά.




10 σχόλια:

  1. μμμ μαχη πολυ ωραια ιδεα η μαραθοριζα στο σπανακι,μαρεσει η γευση της μαραθοριζας και δεν θα σκεφτομουν οτι θα ταιριαζε με σπανακι!!!!!!Αρκει μια "πινελια" για να μετατραπει ενα κλασικο φαγακι σε μια νοστιμη μοντερνα εκδοχη!!!!!!!!!!thanks για την ιδεα μαχηηηη!!!!!!!!!!!!
    φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Κική, ναι είπα να κάνω και κανένα πιό διαιτητικό πιάτο, και η μαραθόριζα του πηγαίνει!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μαραθόριζας. Φτιάχνω συχνά σπανακόρυζο, την επόμενη φορά σίγουρα θα δοκιμάσω την συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, ναι μου αρέσει πολύ η μαραθόριζα γενικότερα για το αρωμά της!!
      Χάρηκα που σου έδωσα ιδέα!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Θα σου στείλω τον γιο μου τον μικρό, που όταν τον ρωτήσεις πιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη "σπανακόρυζο"
    Επίσης είναι πάντα ανοικτός στο να δοκιμάζει νέες, διαφορετικές γεύσεις και σίγουρα θα εκτιμήσει την διαφορετική πινελιά με την μαραθόριζα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο χαίρομαι που υπάρχει ένας μικρός άνδρας στην οικογένεια που δέχεται κάτι καινούργιο!!
    Εμένα ο γιός μου μικρός δεν δοκίμαζε νέες γεύσεις λές και θα τον δηλητηρίαζα.
    Αυτόν τον άνδρα θέλω στην κουζίνα μου να δοκιμάζει καινούργια πράγματα και εγώ να τρελαίνομαι από την χαρά μου!!
    Πολλά φιλιά , καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ξεκαθαρίσω κάτι...εγώ είμαι η ιδιότροπη που δεν έχει σκεφτεί καν να φάει σπανακόρυζο !!! Αλλά τώρα που άκουσα για μαραθόριζα το ξανασκέφτομαι...Πολλά φιλιά !! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει ένα απλό ελληνικό φαγητό να τους το κάνουμε λίγο πιό γκουρμέ, αν θές να το προχωρήσουμε ρίχνουμε απο πάνω και λίγο καβουρντισμενο ψιλικομμένο αμύγδαλο.
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαχη μου και μεις ετσι το κανπουμε το σπανακορυζο με σαλτσούλα. Πολύ ωραία αρωματικα-χορταρικα χρησιμοποιήσες που σιγουρα θα εκαναν τη διαφορα! Είναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα, μιας και εχω έλλειψη σιδηρου
    Καλό ξημέρωμα :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκειά μου Αριάδνη να βάζεις και λεμόνι στο τέλος ας έχει και ντομάτα γιατί με την βιταμίνη c
    δεσμεύεται ο σίδηρος στον οργανισμό μας, από αυτά που διαβάζω, επειδή και η κόρη μου έχει
    έλλειψη σιδήρου το προσέχω!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly