Μία πίτσα της στιγμής χωρίς μαγιά, και αναμονή, για την ζύμη, και
για την οικογένεια!!
Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί!!
Υλικά της συνταγής μας
Για τη ζύμη
1
φαρίνα απ αλεύρι 500 γρ.
1 κούπα
γάλα χλιαρό
1/2
κούπα νερό χλιαρό
1/2
κ.γλ. ζάχαρη
1/2
κ.γλ. αλάτι
1/2
κ.γλ. ρίγανη ξερή
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο 50 γρ.
Υλικά για γέμισμα
250 γρ.
ντομάτα τριμμένη για σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη-δυόσμο-αλάτι-πιπέρι
10 φέτες μοτσαρέλα ή τριμμένη μοτσαρέλα 300 γρ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη-δυόσμο-αλάτι-πιπέρι
10 φέτες μοτσαρέλα ή τριμμένη μοτσαρέλα 300 γρ.
10
ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
10
ελιές
1
πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ράβδους
1/3 κούπας λάδι
1/3 κούπας λάδι
ρίγανη-πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη, το βούτυρο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και το νερό, ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και συγχρόνως βράζουμε την σάλτσα με την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το δυόσμο, μια πρέζα ζάχαρη, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας ή με πλάστη, σε ένα φύλλο, για ένα ταψί κουζίνας.
- Πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τις ελιές κομμένες σε κομμάτια, το κρεμμυδάκι σε φετάκια, και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι.

- Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην χαμηλή θέση για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε και αφήνουμε για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
ε ναι!!! η πιτσα πρεπει να ετοιμάζεται γρήγορα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσουπερ ειναι η βετζετέριαν!!
Μερικές φορές όταν ξαφνικά μας έρχεται η όρεξη για πίτσα πρέπει να ετοιμασθεί γρήγορα
Διαγραφήκαι είναι ο μόνος τρόπος!!
Σε ευχαριστώ πολύ Πέπη!!
Πάντως στο δικό μας σπίτι Μάχη μου, η ατάκα λέει: πίτσα να 'ναι...και όπως να ΄ναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί είναι το πιο αγαπημένο φαγητό των μικρών όλης της οικογένειας :-)
Καλό απόγευμα εύχομαι.
Και μας Πηνεπόπη είναι εδώ και πολλά χρόνια το αγαπημένο φαγητό όλων
Διαγραφήκυρίως των παιδιών που και αν και έχουν μεγαλώσει η αγάπη παραμένει για την πίτσα!
Καλό βράδυ!
Ενδιαφέρουσα η ζύμη χωρίς μαγιά μα και η γεμάτη μεσογειακά αρώματα και γεύσεις γέμιση, μου έκλεψε την καρδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Σε ευχαριστώ Έλενα, είναι μία εύκολη ζύμη της στιγμής που με υλικά απλά γίνεται
Διαγραφήαπολαυστική για όλους!
Φιλάκια πολλά!
Πιο λαχταριστή δεν γίνεται, πλήρης και χορταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πόσους λες να είναι; :)
Z.
Zαμπία σε ευχαριστώ!Όσον αφορά πόσους χορταίνει αυτή η πίτσα ούτε δύο άτομα,
Διαγραφήκαι για να πούμε όμως ότι απλά δοκιμάσαμε πέντε όσοι είμαστε εμείς αυτό το βράδυ!!
Φιλιά!
Μαχη λες"ελατε να την φτιαξουμε μαζι"....το θεμα ειναι να την φαμε και μαζι,αχαχαχαα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιτσα για μενα ειναι εγγυηση γιατι καλυπτει συνηθως και τους πιο απαιτητικους!
Αυτη την ζυμη την κανει και η μαμα μου και ειναι σουπερ,επισης πρεπει να πω οτι οι φωτογραφιες σου σημερα με ξελιγωσαν ΑΧ!!
φιλια πολλα!
Κική μου έχεις απόλυτο δίκιο έχουμε ξελιγώσει κόσμο με αυτήν την φράση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτήν την πίτσα την γαρνίρισε ο γιός μου που κάνει ότι με συναγωνίζεται στην μαγειρική!!
Φιλάκια πολλά!
Με πέθανες με την πίτσα σου Μάχη μου... είναι τέλεια!!! Καλοφάγωτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Σε ευχαριστώ Κική, ήταν η έμπνευση της στιγμής όταν ο γιός μου είπε ότι ήθελε άμεσα ζύμη να κάνει πίτσα, έτσι και έγινε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, φιλιά πολλά!!