Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πίτσα Χωριάτικη Με Εύκολη Ζύμη

Μία πίτσα της στιγμής χωρίς μαγιά, και αναμονή, για την ζύμη, και για την οικογένεια!!
Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί!!


Υλικά της συνταγής μας

Για τη ζύμη
1 φαρίνα απ αλεύρι 500 γρ.
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο 50 γρ.

Υλικά για γέμισμα
250 γρ. ντομάτα τριμμένη για σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη-δυόσμο-αλάτι-πιπέρι
10 φέτες μοτσαρέλα ή τριμμένη μοτσαρέλα 300 γρ.
10 ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
10 ελιές
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ράβδους
1/3 κούπας λάδι
ρίγανη-πιπέρι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη, το βούτυρο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και το νερό, ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και συγχρόνως βράζουμε την σάλτσα με την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το δυόσμο, μια πρέζα ζάχαρη, το λάδι, αλάτι, πιπέρι,  για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας ή με πλάστη, σε ένα φύλλο, για ένα ταψί κουζίνας.
  • Πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τις ελιές κομμένες σε κομμάτια, το κρεμμυδάκι σε φετάκια,  και τις πιπεριές.
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι.


  • Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην χαμηλή θέση για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε και αφήνουμε για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.



12 σχόλια:

  1. ε ναι!!! η πιτσα πρεπει να ετοιμάζεται γρήγορα!!
    σουπερ ειναι η βετζετέριαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές όταν ξαφνικά μας έρχεται η όρεξη για πίτσα πρέπει να ετοιμασθεί γρήγορα
      και είναι ο μόνος τρόπος!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Πέπη!!

      Διαγραφή
  2. Πάντως στο δικό μας σπίτι Μάχη μου, η ατάκα λέει: πίτσα να 'ναι...και όπως να ΄ναι!!
    Γιατί είναι το πιο αγαπημένο φαγητό των μικρών όλης της οικογένειας :-)
    Καλό απόγευμα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μας Πηνεπόπη είναι εδώ και πολλά χρόνια το αγαπημένο φαγητό όλων
      κυρίως των παιδιών που και αν και έχουν μεγαλώσει η αγάπη παραμένει για την πίτσα!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα η ζύμη χωρίς μαγιά μα και η γεμάτη μεσογειακά αρώματα και γεύσεις γέμιση, μου έκλεψε την καρδιά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Έλενα, είναι μία εύκολη ζύμη της στιγμής που με υλικά απλά γίνεται
      απολαυστική για όλους!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πιο λαχταριστή δεν γίνεται, πλήρης και χορταστική!
    Για πόσους λες να είναι; :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zαμπία σε ευχαριστώ!Όσον αφορά πόσους χορταίνει αυτή η πίτσα ούτε δύο άτομα,
      και για να πούμε όμως ότι απλά δοκιμάσαμε πέντε όσοι είμαστε εμείς αυτό το βράδυ!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Μαχη λες"ελατε να την φτιαξουμε μαζι"....το θεμα ειναι να την φαμε και μαζι,αχαχαχαα!!!!
    Η πιτσα για μενα ειναι εγγυηση γιατι καλυπτει συνηθως και τους πιο απαιτητικους!
    Αυτη την ζυμη την κανει και η μαμα μου και ειναι σουπερ,επισης πρεπει να πω οτι οι φωτογραφιες σου σημερα με ξελιγωσαν ΑΧ!!
    φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου έχεις απόλυτο δίκιο έχουμε ξελιγώσει κόσμο με αυτήν την φράση!!
    Αυτήν την πίτσα την γαρνίρισε ο γιός μου που κάνει ότι με συναγωνίζεται στην μαγειρική!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με πέθανες με την πίτσα σου Μάχη μου... είναι τέλεια!!! Καλοφάγωτη!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ Κική, ήταν η έμπνευση της στιγμής όταν ο γιός μου είπε ότι ήθελε άμεσα ζύμη να κάνει πίτσα, έτσι και έγινε!!
    Καλό μήνα, φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly