Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Κρουασάν Αλμυρά Με Λουκανικάκια

Είναι απίθανα, εύκολα, θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!!


Υλικά της συνταγής μας (32 τεμάχια)
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 αυγό
1/2 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 κούπα γάλα χλιαρό
500 γρ. αλεύρι γ.χρ. ή σκληρό
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη


Για το γέμισμα
1 συσκευασία λουκανικάκια Φρανκφούρτης
 κέτσαπ
1 αυγό
σουσάμι


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το αυγό, προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι έως να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.


  • Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη με μία ζελατίνη για 1 ώρα να φουσκώσει ελαφρά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια,  τα ανοίγουμε ένα-ένα σε στρογγυλό φύλλο μισό εκατοστό το πάχος τους (όχι πολύ χοντρό γιατί θα φουσκώσει) και το κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα.


  • Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε στο επάνω μέρος (που θα μπει το λουκάνικο) 1/2 κ.γλ. κέτσαπ και κάτω στην γωνία αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, για να κολλήσει το κρουασάν μας όπως θα το τυλίγουμε. (Επειδή τελείωσαν τα λουκανικάκια, συμπλήρωσα μερικά με τυρί και γαλοπούλα).


  • Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό με 2κ.σ.γάλα προσθέτουμε αν θέλουμε σουσάμι, τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν  και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, να πάρουν χρώμα. 



12 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία αλμυρά κρουασανάκια! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εύκολα και νόστιμα, με ότι γέμιση θέλεις.
      Φιλάκια, καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  2. συνταγη σαν και αυτη πρεπει να την εχει καθε μαγειρισσα στο ρεπερτοριο της!!!ειναι συνταγη μπονους!!!!ευκολα και γρηγορα για ολες τις ωρες!!!!αραγε θα μπορουσαν να γινουν και με σοκολατα?
    μπρβο μαχη,την κραταω και αυτην!!!!!
    καλη εβδομαδααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω κάνει αλλά πιστεύω ότι άν προσθέσεις λίγο ζάχαρη στην ζύμη περισσότερη
      θα είναι πολύ καλά!!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο μ΄ αρέσουν τα κρουασανάκια!
    Όπως κι αν είναι καμωμένα τα λατρεύω.

    Τα δικά σου έχουν μια εύκολη και γρήγορη ζύμη, που μας λύνει τα χέρια σε στιγμές που ο χρόνος είναι περιορισμένος, και χωρίς να χάνουν γεύση.
    Χώρια που με τη γέμιση που έκανες ενισχύονται αυτά και κολαζόμαστε εμείς, μας αρέσει όμως πολύυυυ!

    Ζ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ζαμπία μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πραγματικά είναι εύκολα
      και αρέσουν πολύ!!
      Πόσο θα ήθελα να μπορούσαμε να δοκιμάζουμε αυτά που δημιουργούμε, όλη η μπλογκογειτονιά μας !
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι σε οποιοδήποτε πάρτυ ή μπουφέ, θα κλέψουν την παράσταση!
    Λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναί είναι καλή ιδέα, και για αυτές τις μέρες!!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλος πειρασμός τα λουκανικοπιτάκια για μικρούς και μεγάλους!! Τα έκανες πολύ εμφανίσιμα δίνοντας τους τη μορφή του κρουασάν!!!! Πολύ όμορφα και λαχταριστά!!
    Καλό απόγευμα Μάχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι σωστά, η μορφή τους τα κάνει λίγο πιό λαχταριστά,αλλά είναι ένα πειρασμός γενικά
    τα λουκανικοπιτάκια που δεν μπορώ να αντισταθώ ούτε και εγώ που προσπαθώ να τα αποφεύγω!! Σε ευχαριστώ Σιλένα μου, καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι τροφαντά κρουασανάκια ειναι αυτα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως το λες ακριβώς, και δεν μπορείς να αντισταθείς!!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly