Υλικά της συνταγής μας
700 γρ.
μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
300 γρ.
κιμά αρνίσιο από μπούτι
2
πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στον ψιλό τρίφτη ή στο μούλτι
2
κρεμμύδια τριμμένα στον ψιλό τρίφτη ή στο μούλτι
1 κ.γλ.
πάπρικα γλυκιά
1/2
κ.γλ. κύμινο
1/2
κ.γλ. τσίλι
3 κ.σ.
τριμμένη φρυγανιά
2 κ.γλ.
αλάτι
λίγο μαϊντανό
ψιλοκομμένο
3-4
κ.σ. κοφτές γιαούρτι
1 κ.σ.
ξύδι λευκό
1/2
κούπα νερό
1/3 κούπα λάδι
πιπέρι
Σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ
γιαούρτι
1 κ.σ.
μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
3-4 κ.σ. λεμόνι
λίγο
μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3
κ.σ. λάδι
αλάτι,
πιπέρι
Τυροκαυτερή κόκκινη
250 γρ.
φέτα
3 κ.σ.
γιαούρτι
1/2
κούπα λάδι
1
πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
1/4 έως
1/2 κ.γλ τσίλι.
λίγο
νερό
Πίτες μικρές
αλλειμένες με λάδι και ρίγανη για 5 λεπτά στον φούρνο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ για 10 λεπτά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πλάθουμε μικρά στενόμακρα κεμπάπ σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στη μέση του φούρνου στους 190 βαθμούς (Προσέχουμε να μην μας καούν).
- Τα περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια και προσφέρουμε με μία σάλτσα γιαουρτιού, με μουστάρδα και μαϊντανό, 1κ.σ. λεμόνι, 2-3 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Φτιάχνουμε και την τυροκαυτερή, βάζοντας όλα τα υλικά στο multi.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με πίτες ψημένες (για λίγο) στο φούρνο, αλλειμένες με λίγο λάδι, ρίγανη, τα κεμπάπ, τη σάλτσα γιαουρτιού και την τυροκαφτερή.
- Συνοδεύεται με μία σαλάτα ρόκα, ντοματίνια και κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες.
Καλή μας όρεξη!!
μαχη μου ετσι οπς ειναι το θελω ,ενα πιατακι παρακαλω,με το κεμπαπ μου και την τυροκατευρη και την σαλτσα γιαουρτιου...α και την ντοματουλα,ετσι ενα πιατακι να το τσακισω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φλωρινης στον κιμα ειναι εξαιρετικη ιδεα,το εχω δοκιμασει δινει φοβερη γευση!!!!
καλη τσικνοπεμπτη,φιλια πολλα!!!
Κική μου είναι ότι πρέπει για ατομικό, δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω όλα μαζί με τις πίτες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή τσικνοπέμπτη για αυτούς που θα μείνουν σπίτι!!
Φιλάκια!
Ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολη, και όλοι έχουν την αίσθηση ότι τρώνε από την σουβλακερί της γειτονιάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Αθηνά!!
Φαίνονται ζουμερά και λαχταριστά τα κεμπάμπ σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σαν την Κική, θέλω ένα πιατάκι με όλα τα παρελκόμενα συνοδευτικά :)
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Παραμένει η ιδέα, ότι μεταξύ μας έπρεπε να δοκιμάζουμε πρώτα!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά Έλενα, καλό βράδυ!
Βρε συ Μάχη τι μου κάνεις! Φανταστική πρόταση, φιλιά πολλά, να περάσετε υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ερη, να περάσετε και εσείς τέλεια!!
ΔιαγραφήΩραίο πιάτο! Απορία όμως, τι γιαούρτι χρησιμοποιείς; Αγελάδας, στραγγιστό αγελάδας ή πρόβειο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλεομένη σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΤο γιαούρτι που χρησιμοποιώ πάντα είναι το στραγγιστό αγελάδας 2%.
Καλή σου νύχτα!
Μοναδικό πιάτο και ασύγκριτη νοστιμιά!!! Καλό βράδυ Μάχη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήEίναι νόστιμο, και αν η προτίμηση μας γέρνει περισσότερο προς το μοσχάρι-αρνί, είναι μια καλή
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιλογή αυτά τα κρέατα σε κιμά που είναι πιο τρυφερά!!
Σε ευχαριστώ Σιλένα, καλά να περάσετε!!
Και το είδα τετοια ώρα και πεινάω και μου αρεσει το κεμπάμ! Μπραβο Μάχη μου για την επιλογη σου! Πάω να κλάψω με την ησυχια μου αχχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ :)
Σε ευχαριστώ Αριάδνη μου, με έκανες να χαμογελώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!