Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Γεμιστά Με Κιμά Στον Φούρνο

Τα γεμιστά μόνο με ρύζι, τα θεωρούσα αξεπέραστα..... και δεν ήθελα να τα δοκιμάσω με κιμά. Αποφάσισα να τα δημιουργήσω κατόπιν παραγγελίας του γιου μου και τότε...λίγο το ότι αρέσει στα  παιδιά, λίγο γιατί πέτυχε, νομίζω ότι μπήκανε στα αγαπημένα μου!!


Υλικά της συνταγής μας (Για 10-11 κομμάτια)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
200 γρ. ρύζι Καρολίνα για γεμιστά
2 μελιτζάνες μέτριες
3- 4 ντομάτες
5 πιπεριές πορτοκαλί, κίτρινη, κόκκινη, Φλωρίνης, πράσινη
2 ντοματοχυμούς των 500 γρ.
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα λάδι
2-3 πατάτες μεγάλες




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και αρχίζουμε να τα ανοίγουμε και να  αδειάζουμε με ένα κουταλάκι, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, στις πιπεριές βγάζουμε τα σπόρια.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί μας ανάποδα, να βγάλουν για λίγο τα υγρά τους, τα γυρίζουμε και πασπαλίζουμε στο εσωτερικό τους λίγο αλάτι.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το εσωτερικό της ντομάτας και της μελιτζάνας.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και 1/2 κούπα λάδι να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να σοταριστεί και αυτός.


  • Προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό, το αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμισθεί, συνεχίζουμε με την ντομάτα που είχαμε τρίψει και  300-400 γρ. από την έτοιμη συσκευασία.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό.


  • Σε 5 λεπτά αποσύρουμε  και αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις τοποθετούμε γύρω τους.

  • Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας πάνω στα λαχανικά και τις πατάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι, το λάδι και 1/2 ποτήρι νερό.
  • Ψήνουμε για 1 1/2  ώρα στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για να μην μας καούν.
  • Αν χρειαστεί μετά από 60 λεπτά τα σκεπάζουμε, για να μην μας καούν.




8 σχόλια:

  1. ααα μαχη μου λαθος ,μεγαλο λαθος που δεν τα εκανες με κιμα τοσο καιρο,αχαχ!!!εμεις τα τρωμε και στις δυο εκδοχες τους,το μισο ταψι γινεται ανευ και το αλλο μισο με κιμα!!!Ετσι που βεπω τις φωτο σου μου ρχεται να πω μυρισε ανοιξη...ή ακομα καλυτερα καλοκαιρακιιιι!!!!!!!
    πολλα φιλιααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον χωρίς να έχω ψυχολογηθεί... θέλω να έρθει η άνοιξη, και μαγείρεψα με πολλά χρώματα, και αρώματα!!
      Πολλά φιλιά κική μου!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα σου ομολογήσω ότι λατρεύω τα γεμιστά "ορφανά", δηλαδή χωρίς κιμά, αλλά τα μαγειρεύω πάντα με κιμά γιατί έτσι μου τα ζητάνε και οι 3 άντρες μου, οπότε αν θέλω ας κάνω και αλλιώς, νικάει η πλειοψηφία ;-)
    Επίσης τα μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί μου έχουν δηλώσει ότι τα γεμιστά και το παγωτό δεν έχουν εποχή.
    Τα καλομαγείρεψες Μάχη μου, δείχνουν πολύ πολύ νόστιμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ νομίζω ότι τα ορφανά είναι καλύτερα, η κόρη μου συμφωνεί μαζί μου, αλλά οι άνδρες δεν πείθονται εύκολα!!
      Ετσι κατάντησα και εγώ να φτιάχνω γεμιστά συνέχεια, με ρύζι, με κιμά ,στην κατσαρόλα...όπου προλάβω. ΦΙΛΆΚΙΑ ΠΟΛΛΆ!

      Διαγραφή
  3. Απο τα λιγα φαγητα που έτρωγα μικρη και ξεαγχωνόταν η μαμά μου χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι πράγματι το φαγητό που αγαπούσαμε όλοι σαν μικρά, μακάρι και τώρα να μην τα έτρωγα όλα!!

      Διαγραφή
  4. Μάχη μου και εγώ ορφανά τα προτιμώ αλλά λέως μπας και τα φτιάξω με κιμά και φάει λίγο κρέας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά αν δεν τρώει γενικά, καλύτερα με κιμά, αυτά μας οδηγούν μερικές φορές τι θα μαγειρεύουμε!!

      Διαγραφή

Print friendly