Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κρέμα Στο Φούρνο ή Γαλλική Κρέμα Με Δαμάσκηνα (Far Breton)

Ελάτε να φτιάξουμε μια νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα με αλεύρι αλλά γαλλικά!!!!!


Υλικά για τη συνταγή μας
1 lit. γάλα φρέσκο πλήρες
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
6 αυγά
340 γρ. αλεύρι γ.χρ. κοσκινισμένο
2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν
25-30 αποξηραμένα δαμάσκηνα 
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γλ.ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.κονιάκ
1/4 κ.γλ. αλάτι
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα ζεστό με το βούτυρο λιωμένο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα δαμάσκηνα.
  • Τα δαμάσκηνα τα κόβουμε στην μέση ή και ολόκληρα τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο 40Χ28 εκατ. ή ανάλογο μεγάλο στρογγυλό.
  • Πάνω στα δαμάσκηνα ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του γάλακτος,που πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί καλά σαν κρέμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


  • Προσφέρεται χλιαρή με μπόλικη άχνη και κανέλα.






8 σχόλια:

  1. Καλή και νόστιμη Χρονιά Μάχη!
    Όσο για το φαρ μπρετόν σου πολύ θα μου άρεσε να είχα τώρα κοντά μου, σε απόσταση χεριού, ένα τροφαντό κομμάτι!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Ζαμπία σου εύχομαι από την καρδιά μου μια νόστιμη ευτυχισμένη Χρονιά να έχεις.
    Μακάρι να μπορούσα να σου έστελνα ένα κομμάτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!
    Το γλυκάκι σου δείχνει πολύ νόστιμο και λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχισμένη και γλυκιά χρονιά και σε σένα!
      Είναι ωραίο και εύκολο!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραια με το δαμασκηνακι και τις αχνες απο πανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ευχάριστη έκπληξη το δαμάσκηνο μέσα σε στη γαλατόπιττα!!1

      Διαγραφή
  5. Μμμμ λαχταριστο νοστιμο και φαλλοφερμενο!!!!
    Καλη χρονια μαχη με πολλες χαρες!!!!
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly