Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γίγαντες με Λουκάνικο



Υλικά για τη συνταγή μας
500 γρ. γίγαντες
1 χυμό ντομάτας 500 γρ.
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 από 1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
1 κούπα λάδι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Τοποθετούμε τους γίγαντες από βραδύς σε κρύο νερό να μαλακώσουν και μετά τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για λίγο, μέχρι να βγάλουν αφρό,  τότε τους αλλάζουμε το νερό με άλλο ζεστό και προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.


  • Αφότου βράσουν οι γίγαντες τους αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις πιπεριές και το λάδι και τους βάζουμε σε ένα ταψί ανάλογο, για 45 λεπτά να πιάσουν μία χρυσή κρούστα, αφού προσθέσουμε στα τελευταία 15 λεπτά τα λουκάνικα κομμένα ροδέλες.



8 σχόλια:

  1. ενα θα σου πω μαχη...τρελαινομαι!!!!Λουκανικο με γιγαντες ειναι στις τοπ γευσεις μου!!!!
    καλημερα και φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία αποτοξινωτική τροφή μετά την ασυδοσία των γιορτών με το κρέας.
      Αλλά και πάλι το λουκάνικο το πρόσθεσα!!!
      Καλό απόγευμα, πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Φαγάκι αγαπημένο και ταιριαστό για τον χειμώνα!
    Εγώ το "πατάω" λίγο περισσότερο στο σκορδάκι!
    Γεια στα χέρια σου, το έκανες πολύ νόστιμο!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ αγαπημένο ευτυχώς από όλους μας!!
      Καλό βράδυ, φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Ναί το κάνει πιό πικάντικο και αγαπητό σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει το πιάτο σου Μάχη, πολύ νόστιμο και λαχταριστό!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly