Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Στριφτάρια Τυρόπιτας Με Εύκολο Φύλλο

Σπιτικές τυρόπιτες για όλες τις ώρες!!!!



Υλικά για τη συνταγή μας

Υλικά ζύμης
500 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό ή μισό-μισό με γάλα
1 μαγιά ξηρή 9 γρ. ή 25 γρ. φρέσκια
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
1/4 κ.γλ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. λάδι

Για τη γέμιση
240 γρ. φέτα
120 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο ξερό δυόσμο
σουσάμι για την επικάλυψη



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, το αλάτι, το λάδι και στην μέση ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το μισό νερό ανακατεμένη πρώτα σε ένα ποτήρι.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να γίνει η μαγιά (βγάζει φουσκαλίτσες) και μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μας και να προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό να γίνει μία μαλακή ζύμη.


  • Αυτή τη ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
  • Σε αυτή τη φάση την ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει και μπορούμε να την φυλάξουμε σε 2 κομμάτια σε σακούλες τροφίμων στην κατάψυξη.
  • Αυτή είναι μία ζύμη για πίτσα και τυρόπιτες.
  • Τώρα στην δική μας συνταγή ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα σε φύλλο όσο μπορούμε πιο λεπτό με ένα πλάστη.


  • Κόβουμε λουρίδες και αυτές στην μέση.
  • Ανακατεύουμε τη γέμιση μας με την φέτα ψιλοτριμμένη, το πιπέρι, τον δυόσμο,  το γιαούρτι και το αυγό χτυπημένο.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος στις λωρίδες ζύμης την γέμιση μας και κλείνουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι και μετά σε στριφτάρι.

  • Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί λαδώνουμε αρκετά και τις τυρόπιττες μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι.


  • Αφήνουμε για 30 λεπτά και μετά ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου έως πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.



6 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφα και απελπιστικά λαχταριστά και νόστιμα, δυστυχώς μακριά μου! :)

    Καλημέρα Μάχη μου, καλό Σ/Κ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κάτι θα κάνουμε για να μπορούμε να ανταλλάσουμε!!
      Καλή σου νύχτα Ζαμπία μου και καλό Σ.Κ!!!

      Διαγραφή
  2. Σαν σαλιγγαρακια ειναι!!τελεια και οτι πρεπει και για το κολατσιο στο σχολειο!!!
    καλο σουκου Μαχη και καλα μαγειρεματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου τα έχω φτιάξει και καλύτερα, και με το σχολείο που ανέφερες με έφερες
      πολλά χρόνια πίσω!!!
      Επίσης καλά μαγειρέματα, καλό Σ.Κ.Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Τυροπιτάκια να 'ναι...σε ότι σχήμα τραβά η ψυχή σου... και άμεσα θα τα καταναλώναμε, Μάχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το λές τρελαίνομαι για τυροπιτάκια, σε όποιο σχήμα και νάναι, για αυτό ότι
      μου βγαίνει κάθε φορά.
      Φιλάκια καλό Σ.Κ!!!!

      Διαγραφή

Print friendly