Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια Σούπα Με Ζωμό Λαχανικών

Σήμερα που η μέρα είναι βροχερή, τι θα λέγατε για μια σούπα γιουβαρλάκια;
Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί....


Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρασί λευκό
1/2 κ.γλ. δυόσμο ξερό
3 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σούπα
8-9 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 καρότα σε κυβάκια ή ροδέλες
λίγο σέλινο
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. αλεύρι
1 ζωμό φρέσκο λαχανικών




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα λαχανικά, τον ζωμό και  λίγο λάδι (το υπόλοιπο θα το προσθέσουμε στο τέλος, να έχει κρατήσει όλες τις βιταμίνες του) να πάρουν βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, το κρεμμύδι, λάδι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κρασί και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε σαν καρύδι τα γιουβαρλάκια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, με το νερό να βράζει, για να σφίξουν και να μην μας διαλύσουν.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 40-50 λεπτά.
  • Παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από το υγρό της σούπας, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα, το αλεύρι και το λάδι, ανακατεύουμε καλά και το συμπληρώνουμε στην σούπα μας.
  • Αφήνω να πάρει μία βράση και κλείνω την θερμοκρασία.


4 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα!!!! Ιδανική για το βροχερό καιρό που μας ταλαιπωρεί εδώ και ώρες!!!!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Ελπίζω και στη συνέχεια να υπάρξουν κι άλλες συνταγές που θα σου αρέσουν!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες την συνταγή και σου άρεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly