Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα Κέικ Με Αμύγδαλο





Υλικά για τη συνταγή μας
1 ποτήρι βούτυρο 250 γρ.
1 ποτήρι γάλα 300 γρ.
3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο 460 γρ. γεν. χρ.
3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική 750 γρ. η 3 ποτ. καστανή 650 γρ.
1 ποτήρι αμύγδαλο ασπρισμένα και ψιλοκομμένα 110 γρ.
6 αυγά 
1 ποτηράκι μικρό σφηνάκι κονιάκ 25 γρ.
1/4 κ.γλ. ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.γλ. μπέικιν γεμάτα (στο αλεύρι)

Υλικά για γλάσο
1 κουβερτούρα λευκή 180γρ
1κ.γλ.βούτυρο
κρέμα γάλακτος 50 γρ.





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα, το αμύγδαλο (κρατάμε λίγο αν θέλουμε για από πάνω), το κονιάκ, το ξύσμα και συνεχίζουμε με το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.



  • Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα απαλά, να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αερόθερμο για 60-65 λεπτά σε ταψί 30 εκατ. ή σε 3 στρογγυλά μικρά sanitas 20 εκ. για 50-55 λεπτά, δοκιμάζοντας πάντα με ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η βασιλόπιτα, και βάζουμε για το γλάσο, σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια να κρυώσει λίγο και την ρίχνουμε πάνω στη βασιλόπιτα.
  • Στολίζουμε τη βασιλόπιτα μας με σοκολάτα ή με φρουτάκια το έτος 2015.


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη και του χρόνου!
    Καλή χρονιά με υγεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ μόλις που την πρόλαβα, η σοκολάτα ήταν ζεστή ακόμα.
    Σου εύχομαι υγεία και αγάπη να έχεις την νέα χρονιά, τα δύο πολυτιμότερα αγαθά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly