Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια Με Γέμιση Καρύδας

Κάτι με έχει πιάσει με την καρύδα, μόνο στο φαγητό που δεν την προσθέτω.
Τώρα ήρθε η σειρά της σοκολάτας με καρύδα!!!



Υλικά της συνταγής μας
350 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
200-250 γρ. καρύδα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 30-35%
1 κούπα άχνη έως 1 1/2 αν τα θέλουμε πιο γλυκά
1 βανίλια





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, τη βανίλια και την καρύδα.
  • Ανοίγουμε στον πάγκο μας μία μεμβράνη και πάνω βάζουμε κατά μήκος με ένα κουτάλι το μείγμα μας πού είναι σφικτό και το τυλίγουμε σε στρογγυλό μπαστούνι.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.


  • Λιώνουμε σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα προσθέτοντας το καλαμποκέλαιο.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη το μπαστουνάκι, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βουτάμε με 2 πιρούνια στη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε πάνω σε λαδόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο.







6 σχόλια:

  1. αντε καιρος να την προσθεσεις και στο φαγητο Μαχη!!!!!
    Τελεια τα γλυκακια σου,τρελαινομαι για boundy(ξερεις αυτα τα ινδοκαρυδενια) αρα σιγουρα και τα δικα σου θα μου αρεσυν παααρα πολυ!!!
    καλη χρονιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σχετικά εύκολα, και αρέσουν πολύ Κική μου!!!
    Σου εύχομαι καλή πρωτοχρονιά, και να έχουμε όλοι μια χρονιά γεμάτη από αγάπη, και υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά Μάχη.
    Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα, με τούτη την γέμιση καθώς έχω αρκετή καρύδα που θέλω να καταναλώσω...
    Να έχεις μια όμορφη Πρωτοχρονιά αλλά και ένα πολύ καλό 2015, εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί έχει πολλές παραλλαγές αυτό το γλύκισμα προσπάθησα να το κάνω light όσο μπορούσα.
    Χαρούμενη πρωτοχρονιά και ένα 2015 γεμάτο αγάπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα , Μάχη !!!!
    Χρησιμοποίησα μια από τις φωτογραφίες σου στη σημερινή μου ανάρτηση και φυσικά δίνω το link για το blog σου - ελπίζω να μην σε πειράζει . Αν μου το πεις θα την αφαιρέσω αμέσως !!
    Καλή εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly