Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι Γεμιστό Με Κόκκινη Πιπεριά, Τυριά Και Κουκουνάρι




Υλικά της συνταγής μας
1100-1200 γρ. ψαρονέφρι ανοιγμένο για γέμισμα
300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
150 γρ. λιαστή ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. γραβιέρα ή φέτα

Σάλτσα
6-7 σύκα αποξηραμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλετάκια μας (3 φιλέτα) και αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε τις πιπεριές, και το τυρί σε ψιλές φετούλες, την λιαστή ντομάτα και το σκόρδο, και τα ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε ένα-ένα φιλέτο και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα μας (πιπεριές, τυρί, σκόρδο, λιαστή ντομάτα).


  • Τυλίγουμε σφικτά το φιλέτο και το πιάνουμε με οδοντογλυφίδες να μην μας ανοίξει.


  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα 3 φιλετάκια (το αφήνουμε να ξεκολλάει μόνο του από κάθε πλευρά, περίπου 5 λεπτά).


  • Μεταφέρουμε τα φιλετάκια το κάθε ένα (καλύτερα) μόνο του ή όλα μαζί σε διπλή λαδόκολλα.
  • Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα να ψηθούν για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, τα ανοίγουμε και αφήνουμε για 20-25 λεπτά να ροδίσουν.
  • Στο τηγάνι με το λάδι φτιάχνουμε τη σάλτσα, βάζοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ξερά σύκα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο και το κουκουνάρι να τσιγαρισθούν για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την μουστάρδα και το κρασί.


  • Βγάζουμε τα φιλετάκια, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, τα κόβουμε σε φετάκια και σερβίρουμε με την σάλτσα.



*Συνοδεύεται με πουρέ στο φούρνο με τυριά ή πιλάφι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly