1100-1200
γρ. ψαρονέφρι ανοιγμένο για γέμισμα
300 γρ.
πιπεριές Φλωρίνης
150 γρ.
λιαστή ντομάτα
1
σκελίδα σκόρδο
200 γρ.
γραβιέρα ή φέτα
Σάλτσα
6-7
σύκα αποξηραμένα
1 φλιτζανάκι
του καφέ λευκό κρασί
2 κ.σ.
μουστάρδα
1
σκελίδα σκόρδο
δυόσμο,
αλάτι, πιπέρι
2-3
κ.σ. κουκουνάρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλετάκια μας (3 φιλέτα) και αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές, και το τυρί σε ψιλές φετούλες, την λιαστή ντομάτα και το σκόρδο, και τα ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε ένα-ένα φιλέτο και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα μας (πιπεριές, τυρί, σκόρδο, λιαστή ντομάτα).
- Τυλίγουμε σφικτά το φιλέτο και το πιάνουμε με οδοντογλυφίδες να μην μας ανοίξει.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα 3 φιλετάκια (το αφήνουμε να ξεκολλάει μόνο του από κάθε πλευρά, περίπου 5 λεπτά).
- Μεταφέρουμε τα φιλετάκια το κάθε ένα (καλύτερα) μόνο του ή όλα μαζί σε διπλή λαδόκολλα.
- Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα να ψηθούν για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, τα ανοίγουμε και αφήνουμε για 20-25 λεπτά να ροδίσουν.
- Στο τηγάνι με το λάδι φτιάχνουμε τη σάλτσα, βάζοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ξερά σύκα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο και το κουκουνάρι να τσιγαρισθούν για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα και το κρασί.
- Βγάζουμε τα φιλετάκια, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, τα κόβουμε σε φετάκια και σερβίρουμε με την σάλτσα.
*Συνοδεύεται με πουρέ στο φούρνο με τυριά ή πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου