Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Σοκολατένια Μπισκότα Ραγισμένα Choco-Cookies





Υλικά για τη Συνταγή μας 
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαύρη ζάχαρη υγρή
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
90 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.γλ. σόδα και 1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. υγρή βανίλια
3 αυγά κρύα
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
450 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, το χτυπάμε με τα δύο είδη ζάχαρης και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε την βανίλια και τα κρύα αυγά ένα-ένα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο υγρό μίγμα.
  • Τέλος βάζουμε και την κομμένη σοκολάτα.
  • Παίρνουμε με ένα κ.σ. και ρίχνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο διότι απλώνουν ή τα πλάθουμε σε μπισκοτάκια στρογγυλά.

  • Ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Όταν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Προσοχή στο φούρνο να μην τα αφήσετε περισσότερο.
  • Είναι εξωτερικά τραγανά και εσωτερικά λίγο υγρά σαν κέικ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly