350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαύρη ζάχαρη υγρή
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
90 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.γλ. σόδα και 1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. υγρή βανίλια
3 αυγά κρύα
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
450 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, το χτυπάμε με τα δύο είδη ζάχαρης και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε την βανίλια και τα κρύα αυγά ένα-ένα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο υγρό μίγμα.
- Τέλος βάζουμε και την κομμένη σοκολάτα.
- Παίρνουμε με ένα κ.σ. και ρίχνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο διότι απλώνουν ή τα πλάθουμε σε μπισκοτάκια στρογγυλά.
- Ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Όταν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Προσοχή στο φούρνο να μην τα αφήσετε περισσότερο.
- Είναι εξωτερικά τραγανά και εσωτερικά λίγο υγρά σαν κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου