Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μερέντα Σπιτική Της Στιγμής Χωρίς Βούτυρο (Πολύ Νόστιμη Και Εύκολη)






Υλικά για τη συνταγή μας 
1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ.desert, nestle
70 γρ. φουντούκια ψημένα και πολτοποιημένα στο multi
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μαζί με τα φουντούκια στο multi
1 κ.γλ. κακάο
1 κ.γλ. βανίλια
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 150 βαθμούς τα φουντούκια (μπορείς να τα αγοράσεις έτοιμα ψημένα), τα αφήνεις μέσα στο φούρνο να κρυώσουν, τους βγάζουμε την φλούδα μέσα σε ένα  σακουλάκι και τα περνάμε στο multi μαζί με την άχνη να γίνουν σαν χοντροκομμένο αλεύρι.
  • Δεν το χτυπάω πάρα πολύ ώρα γιατί αρχίζει να γίνεται ένα κολλώδες μίγμα (βγάζει τα έλαια το φουντούκι) και δεν στρώνει καλά μετά στο υπόλοιπο μίγμα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό σκεύος στην χαμηλότερη θερμοκρασία προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια και το λάδι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας στο multi με το φουντούκι και ανακατεύουμε να γίνει λεπτό το μίγμα.
  • Βάζουμε σε καλά πλυμένο και αποστειρωμένο βάζο.



*Είναι υπέροχη πραλίνα σοκολάτας στιγμής, υγιεινή γιατί την φτιάχνουμε με υλικά που επιλέγουμε εμείς, μπορούμε να την χρησιμοποιούμε και στα γλυκά μας.
**Την διατηρούμε εκτός ψυγείου, αλλά όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βάλουμε το βάζο σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά να γίνει πιο ρευστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly