Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Κρέπες Σπιτικές Με Τυρί Και Γαλοπούλα

  


Υλικά για τη συνταγή μας (για 18 κρέπες)
500 γρ. γάλα (2 1/2 κούπες)
260 γρ. αλεύρι μαλακό Νο2 (2 κούπες)
3 αυγά βιολογικά
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
18 φέτες τυρί leerdammer ή οποιοδήποτε τυρί με λίγα λιπαρά
18 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κρέμα γάλακτος μικρή light


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.
  • Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 18 εκ. (ελαφρά λαδωμένο κάθε φορά) 1 φλιτζανάκι του καφέ από τον χυλό μας.
  • Περιμένουμε 2-3 λεπτά από την μία μεριά, και άλλα 3 λεπτά από την άλλη.
  • Όταν ετοιμασθούν οι κρέπες μας, τις τυλίγουμε μία-μία με ζαμπόν και τυρί.
  • Τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, ρίχνουμε μία κρέμα γάλακτος light και λίγο τυρί τριμμένο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly