8 πιπεριές κέρατο πράσινες και κόκκινες
2 ντομάτες
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κούπα λάδι
1 κούπα νερό ζεστό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 ντοματοχυμό 250 γρ.
αλάτι, πιπέρι, τζίνζερ
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια αφού κόψουμε το καπάκι τους, κόβουμε το καπάκι ανοίγοντας και τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και την ψίχα την ρίχνουμε σε ένα μπολάκι.
- Μαζί με το εσωτερικό της ντομάτας λιωμένο, βάζουμε το ρύζι πλυμένο και σουρωμένο, τον μισό ντοματοχυμό και 1/2 κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
- Τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε τον υπόλοιπο ντοματοχυμό, 1 κούπα μικρή ζεστό νερό, και 1/2 κούπα λάδι, αλάτι, και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Σε χαμηλή θερμοκρασία σε 45-50 λεπτά είναι έτοιμο, αφού δοκιμάσουμε το ρύζι αν είναι βρασμένο.
- Έχουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό μέσα σε 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου