Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Μηλόπιτα Ανάποδη (Τάρτ Τατέν)





Υλικά για τη συνταγή μας
4 μήλα γλυκά (400 gr. καθαρό βάρος)
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για την βάση
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη για τα μήλα
1/3 κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο

Ζύμη του Κέικ
120 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη καστανή(1 κούπα)
3 αυγά
4.σ.γάλα
200 γρ. φαρινάπ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. βανίλια η 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα ψιλοκομμένο καρύδι (προαιρετικό)



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Καθαρίζουμε τα μήλα μέσα σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν, και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά του κέικ, το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι, την βανίλια, το γάλα και το φαρινάπ. (είναι μία σφικτή ζύμη για να σταθεί πάνω στα μήλα.)
  • Παίρνουμε μία φόρμα 26 εκατ., βουτυρώνουμε την φόρμα βάζοντας στην βάση όλο το βούτυρο και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
  • Βάζουμε και τα μήλα, αλειμμένα με τις 4 κ.σ. ζάχαρη και την κανέλα, απλώνοντας τα να μην έχουν κενά, σε 2-3 σειρές.
  • Τέλος ρίχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε για 60-70 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  • Μόλις κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσφέρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly