1 κιλό κιμά
μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί
(προηγούμενης ημέρας μουσκεμένο στο νερό σε τρίμματα)
1/2 κούπα φρυγανιά
τριμμένη η 1/2 κούπα βρώμη
1 κρεμμύδι μεγάλο
ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
στον τρίφτη
2-3 κ. σ. άσπρο
ξύδι
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. σόδα
(μέσα στο γιαούρτι)
4 κ.γ κοφτά αλάτι
ρίγανη
μαϊντανό
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
σκόνη
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
1/2 ποτηράκι
κρασιού λάδι
150 γρ. τυρί
κίτρινο τεμαχισμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά(εκτός από το τυρί) μαζί σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Πλάθουμε σε μπιφτέκια και βάζουμε ανάμεσα στο καθένα 1 κομμάτι τυρί και κλείνουμε καλά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω σε λαδόκολλα.
- Σερβίρουμε με βραστές πατάτες με την φλούδα αφού τις βάλουμε στο φούρνο σε μια λαδόκολλα με αλάτι , ρίγανη, δεντρολίβανο και λάδι για 30 λεπτά, ή με ρύζι πιλάφι
- με πιπεριές, και κουρκουμά για χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου