Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Μπιφτέκια Αφράτα Στο Φούρνο Με Τυρί




Υλικά για τη συνταγή μας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί (προηγούμενης ημέρας μουσκεμένο στο νερό σε τρίμματα)
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη η 1/2 κούπα βρώμη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2-3 κ. σ. άσπρο ξύδι
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. σόδα (μέσα στο γιαούρτι)
4 κ.γ κοφτά αλάτι
ρίγανη
μαϊντανό
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι
150 γρ. τυρί κίτρινο τεμαχισμένο




Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά(εκτός από το τυρί) μαζί σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Πλάθουμε σε μπιφτέκια και βάζουμε ανάμεσα στο καθένα 1 κομμάτι τυρί και κλείνουμε καλά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω σε λαδόκολλα.
  • Σερβίρουμε με βραστές πατάτες με την φλούδα αφού τις βάλουμε στο φούρνο σε μια λαδόκολλα με αλάτι , ρίγανη, δεντρολίβανο και λάδι για 30 λεπτά, ή με ρύζι πιλάφι
  • με πιπεριές, και κουρκουμά για χρώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly