1
μπακαλιάρο φρέσκο 1 1/2 κιλό, κομμένο σε 2 κομμάτια
1 κιλό
πατάτες
1
κρεμμύδι
4-5
καρότα
3-4
κλωνάρια σέλερι
1-2
λεμόνια
2-3
φετάκια τζίνζερ
1/2
κούπα λάδι
1 φλιτζάνι
του καφέ ρύζι γλασέ
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
- Πλένουμε το ψάρι και το βάζουμε σε κρύο νερό με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Το νερό είναι ανάλογο με τις μερίδες πού θέλουμε υπολογίζοντας 300 γρ για κάθε μερίδα.
- Βράζουμε το ψάρι για 20 λεπτά αφού προσθέσουμε αλάτι.
- Σουρώνουμε το ζουμί για να μην έχει κάποιο κόκκαλο.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, σε δίσκο και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να βράσουν για 40 λεπτά.
- Λιώνουμε τα μισά λαχανικά (πατάτες και καρότα) με ζωμό από την σούπα μας, προσθέτοντας τον χυμό των λεμονιών, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
- Στον υπόλοιπο ζωμό προσθέτουμε 1/2 -1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ.
- Μόλις βράσει το ρύζι σε 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το λιωμένο μίγμα των λαχανικών και σβήνουμε την εστία.
Έγινε αρκετά καλή.....
ΑπάντησηΔιαγραφήτο λεμόνι μου έπεσε λίγο παραπάνω...
έβαλα και λίγο πράσο....
Υπέροχο το πράσο μου αρέσει και μένα θα το προσθέσω την επόμενη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο αφορά το λεμόνι πρέπει να δοκιμάζουμε να μην μας γίνει πολύ ξινό!!
Σε ευχαριστώ πολύ!