Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Μπισκότα Ζέας με Λάδι Καρύδας και Μαύρη Ζάχαρη

Μπισκότα τύπου digestive, χωρίς βούτυρο με λάδι καρύδας και ελαιόλαδο ελαφρύ, τόσο νόστιμα που θα σας γίνουν εμμονή με το πρωινό, με ένα ποτήρι γάλα, συνοδευτικό στον καφέ μας και στο παγωτό μας!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου γιατί μου έχετε λείψει!!






Υλικά της συνταγής μας  (40 - 42 τεμ.)
750 γρ. αλεύρι ζέας βιολογικό
150 γρ. αλεύρι μαλακό η γ.χρ. η αλεύρι ρυζιού ολικής
220 γρ. λάδι καρύδας βιολογικό άοσμο
230 γρ. λάδι ελιάς ελαφρύ
170 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
100 - 130  γρ. καστανή ζάχαρη
ξύσμα 1 βιολογικού πορτοκαλιού
ξύσμα 1/2 βιολογικού λεμονιού
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε τα δύο άλευρα, ανακατεύουμε και στην μέση ρίχνουμε το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη (καστανή και μαύρη), το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά να γίνει μία ζύμη η οποία δεν πλάθεται μόνο μπορούμε να την ανοίξουμε με πλάστη.
  • Αν δεν δένει η ζύμη, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λάδι ακόμα η 2-3 κ.σ. αλεύρι.
  • Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 3-4 χιλιοστά, τα κόβουμε με ένα ποτήρι και με μία σπάτουλα τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι τα μπισκότα και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 160-165 βαθμούς, στο αερόθερμο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγαίνουν δύο ταψιά της κουζίνας, περίπου 40-42 μπισκότα, (ανάλογα το μέγεθος) και τα έψησα μαζί.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινα δοχεία όπου διατηρούνται αν μείνουν... για πολλές μέρες (30-40 μέρες).


*Ζάχαρη έβαλα 270 γρ. σύνολο και δεν είναι πάρα πολύ γλυκά, αν σας αρέσουν  γλυκά σαν του S.M μπορείτε να προσθέσετε 30-50 γρ περισσότερο καστανή ζάχαρη.
Επίσης αντικατέστησα το αλεύρι γ.χρ η μαλακό με αλεύρι ρυζιού λευκό η ολικής ότι βρείτε.
Είναι το ίδιο εκπληκτικά και χωρίς γλουτένη!!







2 σχόλια:

Print friendly