Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Παγωτό Σοκολάτα με Καραμελωμένα Αμύγδαλα και Σύκο Χωρίς Ζαχαρούχο

 Αυτήν την εποχή κάθε χρόνο, συνεχώς πειραματίζομαι για παγωτά διαφορετικά από αυτά που έχω δημιουργήσει μέχρι τώρα, πιο δροσιστικά, βιταμινούχα και πολύ-πολύ νόστιμα!!
Δεν είχα προσθέσει ποτέ κρόκους αυγών που έχει η κλασική συνταγή, επειδή το θεωρούσα δύσκολο σημείο να το ενσωματώσω  μέσα στο παγωτό!!
Αλλά κάποτε έπρεπε να το τολμήσω και σας διαβεβαιώ ότι πέτυχε και το παγωτό είναι υπέροχο!!
Το σύκο και οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί το απογειώνουν αλλά και σκέτο είναι τέλειο!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου να το φτιάξουμε!!








Υλικά της συνταγής μας
700 κρέμα γάλακτος  (35% λιπαρά πολύ παγωμένη)
300 γρ. γάλα 1,5%  ή  3% ακόμα καλύτερο
4 κρόκους αυγών
4 κ.σ. γεμάτες μέλι 120 γρ.
4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή καφέ
1 κ.γλ. βανίλια υγρή
1 χούφτα αμύγδαλα καραμελωμένα με 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή έτοιμο ένα τύπου παστέλι με καραμελωμένα αμύγδαλα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
6-8 σύκα ξερά ψιλοκομμένα και βρασμένα με 2-3 κ.σ. σπιτική μαρμελάδα φράουλα ή με λίγο νερό






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε στο μίξερ η με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, το μέλι,  το λικέρ, το αλάτι και την βανίλια μέχρι ν’ ασπρίσουν.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και σιγά-σιγά ομογενοποιούμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά.
  • Γυρίζουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει βράση το μείγμα αφήνουμε για 5-6 λεπτά να δέσει η κρέμα πήζοντας ελαφρά και τέλος την κρυώνουμε.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα αυγών μέσα στην κρέμα γάλακτος και τέλος την κουβερτούρα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Κάθε 1 ώρα για 2-3 φορές ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός το παγωτό μας για να γίνει όσο το δυνατόν χωρίς κρυστάλλους ή αν έχουμε παγωτομηχανή το παγώνουμε στους χρόνους της και μετά στην κατάψυξη.
  • Προτού παγώσει τελείως το παγωτό μας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντρά κομμένα και το σύκο. (Κρατάμε λίγο από το σύκο για γαρνίρουμε το παγωτό μας)!!








4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το παγωτό που έφτιαξες! Τα σύκα και οι ξηροί καρποί το κάνουν τόσο λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια η προταση σου Μάχη μου και πρωτότυπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ξεχάσεις να δηλώσεις συμμετοχή στον διαγωνισμό με δώρο ένα αποξηραντή τροφίμων http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/07/banana-chips.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!!
    Ευαγγελια σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly