Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ζελέ Κεράσι με Κρέμα (Χωρίς Ζάχαρη)

Η ζέστη είναι ανυπόφορη, το θερμόμετρο στην πόλη μου και πάλι πρωτοτύπησε, έφτασε στα ύψη και έπιασε την μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Ελλάδα!!
Τι άλλο λοιπόν να ζητήσουμε από ένα γλυκάκι που σε δροσίζει, γλυκαίνει, χωρίς να σε παχαίνει και αρέσει πολύ σε όλους!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου να το δούμε!!







Υλικά της συνταγής μας
1 ζελέ φράουλα η κεράσι με στέβια
1 1/2 κούπα κρύο φρέσκο χυμό ρόδι με πορτοκάλι για τον ζελέ
1 1/2 κούπα ζεστό νερό για τον ζελέ
1 φακελάκι βανίλια Γιώτης
660 γρ. γάλα για την κρέμα
4 κ.σ. στέβια 1.1 για την κρέμα
10-20 κεράσια χωρίς κουκούτσια
1-2 κ.σ. στέβια 1.1
καρύδια για πασπάλισμα





Εκτέλεση της συνταγής μας

  • Σε ένα μικρό σκεύος βράζουμε για 5-8 λεπτά τα καθαρισμένα κεράσια με 1-2 κ.σ. ζάχαρη στέβια μέχρι το κεράσι να μαλακώσει.
  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά τον ζελέ με το ζεστό νερό, συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον κρύο χυμό ρόδι-πορτοκάλι η κεράσι ότι έχετε.

  • Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες) την κρέμα βανίλια με άνθος αραβοσίτου (την κλασική), προσθέτουμε την στέβια και όταν πήξει την αποσύρουμε από την θερμοκρασία και την ανακατεύουμε με το μείγμα του ζελέ. 
  • Προσθέτουμε και τα κεράσια και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, μικρή ή μεγαλύτερη (ανάλογα το πάχος που θέλουμε να την προσφέρουμε) και αφήνουμε 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα στην συντήρηση να παγώσει καλά. 
  • Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε και προσφέρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κεράσια!!










1 σχόλιο:

Print friendly