Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μιλφέιγ Εύκολο με Κρέμα Λεμονιού

Τέλειο μιλφέιγ μέσα σε λίγα λεπτά με το ξύσμα από λεμόνι να πρωταγωνιστεί στην γεύση !!
Ένα εύκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους !
Ελάτε γρήγορα να το δούμε!!






βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος ψησίματος - 15-20 λεπτά




Υλικά της συνταγής μας
1 συσ/σία φύλλο σφολιατίνι για μιλφέιγ ψημένο με 3 φύλλα στο Σ.Μ
600 gr. γάλα πλήρες   (2 1/2 κούπες)
60 gr. κόρν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
45 γρ. βούτυρο (3 κ.σ.)
110 γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
ξύσμα από 2 λεμόνια μέτρια (ακέρωτα)
χυμός από 1 λεμόνι μικρό
40 γρ. αμύγδαλα λευκά χοντρά κομμένα (προαιρετικό)





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Τοποθετούμε τα 2/3 του γάλακτος σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού να φθάσει σε βρασμό, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε για λίγο.
  • Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
  • Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας το καυτό γάλα στο μείγμα κρόκων και κόρν φλαουερ , τοποθετούμε πάλι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε πολύ καλά και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με ένα αβγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Αποσύρουμε μόλις αρχίζει να κοχλάζει, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο, τα αμύγδαλα και τον χυμό ενός μικρού λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
  • Την τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Τοποθετούμε 2-3 ώρες πριν προσφέρουμε το γλυκό μας την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στο πρώτο έτοιμο φύλλο, βάζουμε πάνω από την κρέμα το  δεύτερο φύλλο, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο.
  • Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο και προσφέρουμε σε 2-3 ώρες, πασπαλίζοντας την επιφάνεια με άχνη.
  • Διατηρείται στην συντήρηση 3-4 ημέρες σε κλειστό μπόλ και είναι υπέροχο όλες τις μέρες χωρίς να μαλακώνει πολύ το φύλλο. Καλή σας απόλαυση!






8 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία, το ήθελα με μία διαφορετική γεύση και άρχισα με την γεύση λεμονιού και ήταν πολύ νόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατο πρέπει να έγινε με την κρέμα λεμονιού Μάχη!Ιδιαίτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως θα είναι εξαιρετικό Μάχη μου.
    Καθώς η κρέμα λεμονιού θα του δίνει μοναδικά δροσιστική γεύση.
    Αχ, και να είχα τώρα ένα κομματάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και η κρέμα λεμονιού το κάνει πιό νόστιμο!!
      Πολλά φιλιά Πηνελόπη!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Γενικά δεν ειμαι του ''ασπρου''γλυκού..αλλα το μιλφειγ μου αρέσει.
    Πρέπει να ειναι πολύ ωραίο΄και με το λεμονι.
    Εγώ κάνω με αρωμα πορτοκαλιού. Δίνει δροσιά και γεύση

    Καλό απογευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε και εγώ τρελαίνομαι για άσπρα γλυκά για αυτό ήθελα στην κρέμα άρωμα και γεύση λεμονιού!
    Καλό Σαββατοκύριακο Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly