Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Μάφινς με Κάστανο

Οι μέρες μέχρι να έρθει η πρωτοχρονιά, περνάνε τόσο γρήγορα που δεν τις προλαβαίνω με τίποτα!!
Μια μικρή μελαγχολία που φεύγει ένας ακόμα χρόνος αλλά και μία ανακούφιση και προσμονή ότι ο καινούργιος χρόνος θα είναι καλύτερος!
Εύχομαι σε όλους να μας φέρει δώρα αγάπης, χαράς,υγείας και ευτυχίας!!
ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟ ΤΟ 2017 !!!
Για να γλυκάνουμε όμως την γεύση μας και την ψυχή μας, ας φτιάξουμε όμορφα και πολύ-πολύ νόστιμα κεϊκάκια κάστανου, μια μοναδική γεύση για μοναδικές στιγμές!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!





βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 15 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 20-30 λεπτά





Υλικά της συνταγής μας (16-18 μικρά τεμ.)
200 γρ. κουβερτούρα 65%
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. κάστανα βρασμένα έτοιμα συσκ/να από το S.M (κρατάμε 2-3 για στόλισμα)
145 γρ. άχνη ζάχαρη( 1 1/3 κούπα)
15-25 γρ. εβαπορέ γάλα 
2 αυγά μεγάλα
20 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.σ. ρούμι ή λικέρ καφέ KAHLUA
άχνη για πασπάλισμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε χαμηλή θερμοκρασία σε ένα σκεύος, λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
  • Στο multi πολτοποιούμε τα κάστανα με την ζάχαρη άχνη και το γάλα εβαπορέ μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Την προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σοκολάτα που δεν καίει, ομογενοποιούμε με ένα αβγοδάρτη, προσθέτουμε τα αυγά, το ποτό και το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε σε μικρά φορμάκια μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε στους 170 βαθμούς από 20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. (Αν τα βάλουμε σε μικρές συσκ.σίες σαν της φωτογραφίας θέλουν 20 λεπτά, αν τα βάλουμε σε μεγαλύτερα αυξάνουμε κατά 5 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα)
  • Βγάζουμε από τον φούρνο πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν και στολίζουμε με κομμένες φέτες κάστανου και άχνη!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly