Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κόκκινες Φακές με Λαχανικά

 Αυτό που με ώθησε να τις αγοράσω ήταν το χρώμα τους!!!
Όμως η γεύση τους με αποζημίωσε!! Η νοστιμιά τους σίγουρη με τόσα λαχανικά και μπαχαρικά!!
Ελάτε μαζί μου να τις δούμε!!



info: Κόκκινες φακές, πολύ λεπτές, με τέλειο χρώμα, που βράζουν  γρήγορα!!
Μόλις σε 15 λεπτά έχουμε ένα έτοιμο πιάτο!
Πιο εύπεπτες, βιταμινούχες, είναι ότι χρειάζεται για ένα μεσημεριανό γεύμα!!
Ανήκουν στην κατηγορία των οσπρίων, έχουν πιο ελαφριά γεύση από την κοινή φακή.
Πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Συνδυάζοντας τροφές όπως το σπανάκι έχουμε πλήρη πρωτεΐνη!!
Πηγή ασβεστίου και σιδήρου, που απορροφάται καλύτερα με προσθήκη τροφών με βιταμίνη C, όπως τα καρότα, πορτοκάλι, μηλικό οξύ!!


βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 15 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος - 20-25 λεπτά




Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. κόκκινη φακή βιολογική
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια τετράγωνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
1/2 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ ή τριμμένο φρέσκο 1 κ.γλ.
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1/2 κ.γλ. κίμινο
2-3 κ.σ. ξύδι
300 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 ζωμό λαχανικών η νερό
1 κ.γλ. ρίγανη-θυμάρι-μαντζουράνα-δυόσμο (έτοιμο μείγμα σε Σ.Μ)
ελαιόλαδο
                                                                αλάτι-πιπέρι 


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά τις φακές μας 2-3 χέρια, τις βάζουμε με νερό που τις σκεπάζει να πάρουν μία βράση και σουρώνουμε.
  • Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας: καρότο, κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμύδι (φυλάμε λίγο για να σερβίρουμε στο τέλος), σκόρδο, πιπεριές Φλωρίνης, φύλλο δάφνης , την ντομάτα και τέλος τα μπαχαρικά μας να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Ρίχνουμε τις φακές και 3 κούπες ζεστό ζωμό ή νερό.
  • Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει, αλλιώς συνεχίζουμε 10 λεπτά ακόμα (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  • Οι φακές μας είναι έτοιμες χυλωμένες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, φρέσκο ελαιόλαδο, ξύδι και σβήνουμε την θερμοκρασία.
  • Αν θέλουμε λιώνουμε τελείως τις φακές με ένα μίξερ χειρός και έχουμε μία βελούδινη σούπα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι!!





2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μάχη μου!
    Το πιάτο σου φαίνεται τέλειο! Λατρεύω τις φακές και τις κόκκινες δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα!!!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Είναι διαφορετικές και πολύ καλές για μία αλλαγή!!
    Κική μου καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly