Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Μελιτζάνες στο Φούρνο με Πιπεριές, Ντομάτα και Τυρί


Σήμερα σκέφτηκα να μαγειρέψω το αγαπημένο μου λαχανικό που δεν είναι άλλο από τις μελιτζάνες και πιστεύω  ότι δεν πρωτοτυπώ κυρίως τώρα το καλοκαιράκι γιατί όλοι τις αγαπάμε και τις μαγειρεύουμε πολύ συχνά!!
Μία εύκολη συνταγή της στιγμής πολύ νόστιμη, αν αγαπάτε την πίτσα θα σας θυμίσει πίτσα με βάση λαχανικά!!

Ελάτε μαζί μου!!






Υλικά της συνταγής μας
3-4 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες
500 γρ. πιπεριές πράσινες κέρατο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2-3 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο η ξερό
1 κ.σ. πετιμέζι ή ζάχαρη
1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
150-200 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο ή σε φέτες leerdamer

ρίγανη



Εκτέλεση της συνταγής μας

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες μέτριες να μην μας καούν στο ψήσιμο.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις φέτες πιπεριάς, αλατισμένες με ρίγανη και ελαφρώς λαδωμένες.
  • Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες, κατευθείαν λαδωμένες, ρίγανη και αλατισμένες, χωρίς να τις βάλω πρώτα σε αλάτι, μετά να τις πλύνουμε για να ξεπικρίσουν, γιατί οι φλάσκες είναι γλυκές.
  • Τις ψήνουμε σε αερόθερμο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Στο διάστημα που ψήνονται τα λαχανικά μας, σοτάρουμε σε λίγο λάδι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο και λίγο πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, ρίγανη ξερή, λίγο βασιλικό, 1/3 κούπας νερό, το πετιμέζι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά της.
  • Προσθέτουμε 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
  • Σε ένα ταψί 28 εκατ. λαδώνουμε και τοποθετούμε σε σειρές πρώτα τις πιπεριές μετά τις μελιτζάνες.
  • Πάνω στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί ή τις φέτες και λίγο ρίγανη.


  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά,ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρουν μία ωραία κρούστα τα τυριά.


  • Σερβίρουμε σε λίγη ώρα να σταθεί το φαγητό και να κόβεται σε κομμάτια.



3 σχόλια:

  1. Αυτα τα φαγητ ατα αγαπω πολύ... ευκολα και τόσο νοστιμα!

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Μάχη!! Επέστρεψα από τις διακοπές και βρήκα ξανά τις νοστιμιές σου!! Τέλειο πιάτο και άκρως καλοκαιρινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly