Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Τούρτα Brownie Αμυγδάλου με Γλάσσο Σοκολάτας

Μία τούρτα σοκολατένια, εύκολη, πολύ νόστιμη, με το αμύγδαλο απολαυστική γευστική έκπληξη. Μαζί με παγωτό είναι θεϊκή!!
Ελάτε μαζί μου να το δούμε!!






Υλικά της συνταγής μας

Bάση brownie
300 γρ. κουβερτούρα 52%
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά ξεχωριστά χτυπημένα
55 γρ. αμυγδαλόψιχα με την φλούδα αλεσμένη σαν σιμιγδάλι με 1 κ.γλ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν
2 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 Γλάσσο
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κ.γλ. λικέρ kahlua  ή κανέλας ή πορτοκάλι

60 γρ. σοκολάτα λευκή τριμμένη για πασπάλισμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Τρίβουμε στο multi το αμύγδαλο με την φλούδα με 1 κ.γλ. ζάχαρη να γίνει ψιλό, χωρίς να αρχίσει να βγάζει τα έλαια του.
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και  χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνει μία σφικτή μαρέγκα και την βάζουμε σε δροσερό μέρος.
  • Σε μπαιν μαρί, σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα της βάσης, κομμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε το μπολ από την θερμοκρασία, προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και βανίλιας, το αμύγδαλο και το αλεύρι με το μπέκιν (αν είναι δυνατόν κοσκινισμένο).
  • Με απαλές κινήσεις, με μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε και τα ασπράδια από κάτω προς τα πάνω.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 24 -25 εκ. καλά βουτυρωμένη, που έχουμε κολλήσει λαδόκολλα στον πάτο και στα τοιχώματα.
  • Για τα τοιχώματα κόβω μία στενόμακρη λωρίδα σε πλάτος ίδιο με το ύψος της φόρμας και την κολλάω πάνω στο βούτυρο.
  • Ψήσιμο 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς και άλλα 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Το βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για να ψηθεί και μέσα να είναι υγρό)
  • Ανάλογα τον φούρνο το ελέγχουμε στα τελευταία 5 λεπτά μήπως πρέπει να το βγάλουμε στα 45 λεπτά σύνολο και όχι στα 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά και το βγάζουμε από την φόρμα.
  • Για το γλάσσο, σε μπαίν μαρί,  βάζουμε σε κομμάτια τα 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με τα 70 γρ. βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε έως να λιώσουν τα υλικά και ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε και το λικέρ.
  • Βάζουμε προσεκτικά την βάση μας σε μία πιατέλα και καλύπτουμε με την σπάτουλα το γλάσσο σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
  • Σερβίρεται τέλεια με παγωτό.




**Το συντηρούμε στο ψυγείο και αφήνουμε 30 λεπτά εκτός ψυγείου για να το σερβίρουμε!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly