Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Χορτοπιτάκια Ολικής με Σπανάκι

Χορτοπιτάκια  με λίγα υλικά αλλά πολύ νόστιμα!
Είναι νηστίσιμα, αγαπημένα σε πολλούς από μας που προτιμάμε μερικές φορές τις απλές δυνατές γεύσεις! Ελάτε μαζί μου!!






Υλικά της συνταγής μας (30 τεμ.)
Ζύμη
2 κούπες αλεύρι ολικής μαλακό
2 κούπες αλεύρι σταρένιο κίτρινο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. μέλι
1 -1 1/2 κούπα  νερό

Γέμιση
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 κούπα άνηθο
1/2 κούπα μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 κ.σ. αλεύρι σταρένιο



Εκτέλεση της συνταγής μας

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι (είναι σύνολο 500-550 γρ.), το αλάτι και στη μέση ανοίγουμε μία γούβα και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι, σιγά-σιγά το νερό όσο πάρει και ανακατεύουμε να έχουμε μία ζύμη μαλακή.
  • Αφήνουμε για 30 λεπτά την ζύμη μας να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε το σπανάκι.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Χοντροκόβουμε το πλυμένο σπανάκι μας (αν έχουμε φρέσκο) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 5-10 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του, αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αλεύρι να απορροφήσει τελείως τα υγρά.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε καλά αλευρωμένο πάγκο λεπτό φύλλο.
  • Το κόβουμε σε τετράγωνα, βάζουμε από μία κουταλιά της γέμισης στην μέση, αλείφουμε με ένα πινέλο με νερό τις άκρες, το κλείνουμε σε φάκελο και πατάμε καλά για να κολλήσει.

  • Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή λαδωμένο ταψί, λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια τους και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.










3 σχόλια:

  1. Τραγανα με ωραία γεμιση και μυρωδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατα πρέπει να έγιναν Μάχη!!!
    Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αλεύρι ολικής είναι ιδιαίτερο αλλά νόστιμο σε συνδυασμό με την γέμιση!!
    Καλό σας βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly