Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τάρτα Με Τυριά Και Κολοκύθι

 Ήθελα πολύ καιρό τώρα να φτιάξω μία αλμυρή τάρτα αλλά ακανόνιστη, χωριάτικη, λιτή, ρουστίκ....θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα για αυτές τις τάρτες galette που αγάπησα με την πρώτη ματιά!!!
Με υλικά που έχουμε στο σπίτι, λίγα τυριά και κάποιο λαχανικό ετοιμάζουμε το πιο ωραίο συνοδευτικό σε ένα μεσημεριανό γεύμα μας!
Ελάτε μαζί μου να το απολαύσουμε!




Υλικά της συνταγής μας ( 8 τεμ.)

Για τη ζύμη
250 γρ αλεύρι γ.χρ
130 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κυβάκια
1/3 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
2 κ. σ. γιαούρτι ή 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση
2-3 κολοκύθια μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο για άρωμα
300 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο κασέρι
150 γρ μανούρι ή ανθότυρο κομμένη σε κύβους
λίγο μαϊντανό


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και αρχίζουμε με τα χέρια μας να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι έως να γίνει όλη η ζύμη σαν ψίχουλα, εάν έχουμε μίξερ την βάζουμε να ζυμωθεί εκεί.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο και το γιαούρτι, ζυμώνουμε καλά και πετυχαίνουμε σε λίγα λεπτά μία καλή σφικτή ζύμη, την βάζουμε στο ψυγείο για 30 - 60 λεπτά τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Αν χρειασθεί προσθέστε 1-2 κ.σ. νερό για να ζυμωθεί καλά η ζύμη ,  εμένα δεν χρειάσθηκε.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια αλατισμένα με το σκόρδο για 5-10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε  πιπέρι και λίγο ρίγανη.
  • Ανοίγουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ελαφρώς αλευρωμένο την ζύμη μας λεπτή, σε σχήμα περίπου στρογγυλό, αφήνουμε γύρω γύρω ένα περιθώριο 2-3 δάχτυλα  για να γυρίσει στο  τέλος η τάρτα μας.


  • Την μεταφέρουμε σε ένα ταψί, βάζουμε απάνω το τριμμένο κασέρι, το μανούρι σε κυβάκια και τέλος τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  •  Γυρίζουμε και κλείνουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας γύρω γύρω την τάρτα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, σε θέση ψηλά στον φούρνο μας για να ξεροψηθεί καλά και από κάτω η ζύμη, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.




8 σχόλια:

  1. Axxxxxx λατρεύωωωωωωωωω τάρτα!! μου άνοιξες την όρεξη για τα καλά!!
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιος συνδυασμός υλικών και κρούστα!

    Καλή εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατη η τάρτα σου Μάχη και με αγαπημένο συνδυασμό υλικών.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ!!
    Η τάρτα βγήκε πολύ νόστιμη, αλλά δεν μπορούσες να σταματήσεις σε ένα κομμάτι που ήταν η μοιρασιά!!
    Μάλλον ατομική θα έπρεπε να είναι!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίες αυτές οι τάρτες.
    Τα τυριά που έβαλες πολυ ωραία.
    Φαίνεται πεντανόστιμη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πίτες και οι τάρτες λαχανικών είναι η μεγάλη μου προσωπική αδυναμία Μάχη!
    Τι κρίμα που δεν έχω αυτήν την στιγμή διαθέσιμα κολοκυθάκια...αλλιώς θα πήγαινα τρέχοντας στην κουζίνα.
    Έχω όμως μελιτζάνες...και με βάζεις σε σκέψεις για τους ενδεχόμενους συνδυασμούς :-))
    Καλημέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Μάχη, πολύ ωραία ιδέα τα κολοκυθάκια για γέμιση τάρτας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κολοκυθάκια είναι γλυκά και ταιριάζουν πολύ σε τάρτες και μαζί με τα τυριά μας δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!!Εγώ πήγα επί τούτου στο S.M και βρήκα βιολογικά κολοκύθια.
    Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ.
    Και με τις μελιτζάνες πιστεύω ότι θα γίνει πολύ ωραία η τάρτα!
    Καλό μας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly