Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατάκια-Τρουφάκια Με Δαμάσκηνα Και Φιστίκι Αιγίνης

Σοκολατάκια- τρουφάκια μαλακά και απολαυστικά χωρίς ζάχαρη με πικρή κουβερτούρα!!
Η γλύκα  του δαμάσκηνου μέσα στην σοκολάτα, συναντά  την χαρακτηριστική γεύση και εικόνα του πράσινου φιστικιού και τότε ολοκληρώνεται  μια απόλαυση χωρίς τέλος!!




Υλικά της συνταγής μας ( 40 τρουφάκια)
250 γρ. κουβερτούρα dark  72%
50 γρ. κουβερτούρα 54%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
1 κ.σ. βούτυρο
10 δαμάσκηνα απύρηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
40 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι η κονιάκ
 



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από την εστία και την ρίχνουμε στο μπολ με την κομμένη σοκολάτα, το βούτυρο και το λικέρ.
  • Αφήνουμε ένα λεπτό να πάρει την θερμοκρασία η σοκολάτα και αρχίζουμε με μία σπάτουλα να ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το δαμάσκηνο ψιλοκομμένο και το φιστίκι.
  • Αν έχουμε θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια γεμίζουμε με ένα κουταλάκι σφιχτά την κάθε θέση. Το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια και τα τυλίγουμε σε κακάο, καρύδα ή ότι άλλο θέλουμε.
  • Τις φόρμες σιλικόνης τις βάζουμε για 4-5 ώρες στην συντήρηση να σφίξει καλά το μείγμα η για 1/2 ώρα κατάψυξη και μετά τα βγάζουμε από τις θήκες.
  • Διατηρούμε στην συντήρηση.




8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μάχη μου!!! Τα σοκολατάκια σου είναι πολύ λαχταριστά και με αγαπημένα υλικά!!! Μου αρέσει που δεν έχουν ζάχαρη, γίνονται υγιεινά και τρως χωρίς τύψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να τρως άφοβα χωρίς δικαιολογίες από αυτά τα σοκολατάκια!
      Σε ευχαριστώ Σιλένα μου, καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση! Όταν μαλακά μαλακά (χάρη στο δαμάσκηνο) μασάς την σοκολάτα και την αφήνεις να διαλύεται στον ουρανίσκο.
    Μάχη με "σκότωσες" απόψε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως το είπες τα χαρακτηρίζουν απόλυτη απόλαυση!!
    Καλό σου βράδυ Πηνελόπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιστίκι Αιγίνης, πολύ καλό Μάχη!!! Πρέπει επειγόντως να το χρησιμοποιήσω με κάποια συνταγή και εγώ !! Μου έδωσες ιδέα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ ιδιαίτερος καρπός που λατρεύω για την γεύση του και το χρώμα του!!
      Κάνεις θαύματα μαζί του!
      Καλημέρα καλή εβδομάδα Αρη!

      Διαγραφή
  5. Πολύ νόστιμα τα τρουφάκια σου Μάχη μου!! Φαίνονται λαχταριστά! Εγώ να σου πω τα βάζω στην ψύξη και όχι στην κατάψυξη! Θα δοκιμάσω σίγουρα και αυτό ! Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ την αποφεύγω την κατάψυξη ακόμα και την ψύξη για ότι αφορά την σοκολάτα!
      Ηταν μια στιγμή ανάγκης η κατάψυξη αλλά δεν έπαθε τίποτα η σοκολάτα παρόλου που ήταν η κουβερτούρα 72%, δεν κρυστάλλωσε, και είναι ακόμα τέλεια!!
      Καλή εβδομάδα να έχεις ,πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή

Print friendly