Υλικά της συνταγής μας
300 γρ. μπισκότα digestive light
125 γρ. βούτυρο
1 μικρή συσκευασία πουράκια μαύρης σοκολάτας
450 γρ. Μερέντα Παυλίδης (την μπλε με μαύρη
σοκολάτα) σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. φουντούκια ψημένα ψιλοτριμμένα για την ζύμη
50 γρ.φουντούκια ψημένα χοντροσπασμένα για την επιφάνεια
50 γρ.φουντούκια ψημένα χοντροσπασμένα για την επιφάνεια
1 πρέζα αλάτι
φρέσκες
βιολογικές φράουλες
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε, στο μπλέντερ.
- Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα, μαζί με τα μισά φουντούκια, τα άλλα 50 γρ. τα απλώνουμε στην επιφάνεια, (εδώ εγώ επειδή είχα φράουλες δεν το χρησιμοποίησα). Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από την μερέντα και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 25-26 εκ. διάμετρο.
- Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και την μερέντα και με σπάτουλα ομογενοποιούμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.
- Το διακοσμούμε με σπασμένα πουράκια και φρέσκες φράουλες.
*Την συνταγή την είδα από το argiro.gr με μικρές παραλλαγές δικές μου
Πανεμορφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σαββατόβραδο :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Σε ευχαριστώ πολύ, καλή σου ημέρα!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία Μάχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα αυτή πολύ μου άρεσε με την μερέντα.
Καλό μήνα :)
Πολύ νόστιμη η σοκολατένια σου εκδοχή Μάχη μου, καλή εβδομάδα !!! Πολλα φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!