Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Τυροπιτάκια Σε Μπαστουνάκια Με Μοτσαρέλα Και Επικάλυψη Με Πεκορίνο

Τυρομπαστουνάκια γεμισμένα με κίτρινο τυρί, αλειμμένα με βούτυρο και πασπαλισμένα με πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη!!


Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. ζύμη ψωμιού ή πίτσας βλέπε συνταγή
300 γρ. μοτσαρέλα κίτρινο τυρί σε κομμάτι
150 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο να γίνει ένα λεπτό σχετικά φύλλο.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι, κομμάτια στενόμακρα (10 Χ 5 εκ. περίπου).


  • Βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί μεγέθους 8 Χ 2 περίπου και το κλείνουμε μέσα στη ζύμη σαν μπαστουνάκι.

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με την καθαρισμένη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε εκτός θερμοκρασίας 5-10 λεπτά να πάρει το βούτυρο τα αρώματα από το σκόρδο.
  • Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα τα μπαστουνάκια μας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.


  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Προσοχή μην τα ψήσουμε περισσότερο, για να είναι το τυρί μας μέσα ρευστό όταν τα κόψουμε (σαν την εικόνα).





2 σχόλια:

Print friendly