Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Κουλουράκια Πασχαλινά Μπισκοτένια Με Τσιπ Σοκολάτας

Είναι μπισκοτένια, αλλά είναι και Πασχαλινά. Αρέσουν πολύ στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους!!


Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. μινερβίνη με φρέσκο βούτυρο
450-500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
7 αυγά
2 κ.γλ. βανίλια ή 3 βανιλίνες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι μικρό λικέρ μαστίχας
300 γρ. γάλα χλιαρό
1 κ.γλ. αμμωνία
1500 γρ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κρόκο για το άλειμμα



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία μπασίνα, χτυπάμε το βούτυρο  με τη ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα 450 γρ. καστανή ζάχαρη) έως να ασπρίσει.
  • Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια,  τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το λικέρ μαστίχας.


  • Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, προσθέτουμε μέσα την αμμωνία που φουσκώνει άμεσα και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του βουτύρου.
  • Το μίγμα μας εδώ φαίνεται σαν κομμένο αλλά συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο έως ότου έχουμε μία ζύμη μαλακή.
  • Μου πήρε όλο το αλεύρι και η ζύμη ήταν μαλακή.
  • Προσοχή, μην ρίξετε πολύ αλεύρι παραπάνω, επειδή η ζύμη είναι μαλακή γιατί  θα σκληρύνουν τα κουλούρια μας.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά και πλάθω διάφορα σχέδια, κοτσίδες όπως στην εικόνα, πλεκτά στεφανάκια, απλά στρογγυλά και ότι άλλο φανταζόμαστε. Εδώ στόλισα τα κουλουράκια μου με τσιπς σοκολάτας.
  • Ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 170 βαθμούς.


6 σχόλια:

  1. Νοστιμιά για μικρά και μεγάλα παιδάκια (εγώ ανήκω στα μικρά, έτσι??)
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ Ελενα δεν αλλάζω κατηγορία με τίποτα!!
    Ετσι μπορώ πάντα να γεύομαι τα πάντα!
    Φιλάκια, καλό Σ/κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγανα και αρωματικά!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Αριάδνη, ακριβώς έτσι μπισκοτένια!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραια η σοκολατένια προσθήκη γευστικά & οπτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ, ήταν η αναλαμπή της στιγμής για να τα στολίσω, αλλά τελικά πάει και γευστικά!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly