Είναι μπισκοτένια, αλλά είναι και Πασχαλινά. Αρέσουν πολύ στα
παιδιά, αλλά και στους μεγάλους!!
Υλικά της συνταγής μας
500 γρ.
μινερβίνη με φρέσκο βούτυρο
450-500
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
7 αυγά
2 κ.γλ.
βανίλια ή 3 βανιλίνες
ξύσμα
από 1 λεμόνι
1
σφηνάκι μικρό λικέρ μαστίχας
300 γρ.
γάλα χλιαρό
1 κ.γλ.
αμμωνία
1500
γρ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κρόκο
για το άλειμμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε μία μπασίνα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα 450 γρ. καστανή ζάχαρη) έως να ασπρίσει.
- Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το λικέρ μαστίχας.

- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, προσθέτουμε μέσα την αμμωνία που φουσκώνει άμεσα και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του βουτύρου.
- Το μίγμα μας εδώ φαίνεται σαν κομμένο αλλά συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο έως ότου έχουμε μία ζύμη μαλακή.
- Μου πήρε όλο το αλεύρι και η ζύμη ήταν μαλακή.
- Προσοχή, μην ρίξετε πολύ αλεύρι παραπάνω, επειδή η ζύμη είναι μαλακή γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια μας.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά και πλάθω διάφορα σχέδια, κοτσίδες όπως στην εικόνα, πλεκτά στεφανάκια, απλά στρογγυλά και ότι άλλο φανταζόμαστε. Εδώ στόλισα τα κουλουράκια μου με τσιπς σοκολάτας.
- Ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 170 βαθμούς.
Νοστιμιά για μικρά και μεγάλα παιδάκια (εγώ ανήκω στα μικρά, έτσι??)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό απόγευμα!
Και εγώ Ελενα δεν αλλάζω κατηγορία με τίποτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μπορώ πάντα να γεύομαι τα πάντα!
Φιλάκια, καλό Σ/κ.
Τραγανα και αρωματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα :)
Σε ευχαριστώ Αριάδνη, ακριβώς έτσι μπισκοτένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!
Πολύ ωραια η σοκολατένια προσθήκη γευστικά & οπτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ, ήταν η αναλαμπή της στιγμής για να τα στολίσω, αλλά τελικά πάει και γευστικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!