Μια νόστιμη μερέντα με ταχίνι, που μπορούμε να γευόμαστε κάθε μέρα χωρίς τύψεις, με οφέλη στην υγεία, την δική μας αλλά και των παιδιών μας!!
Υλικά της συνταγής μας
150 γρ.
ταχίνι
75 γρ.
κουβερτούρα λιωμένη 55%
90 γρ. κακάο
75 γρ.
άχνη
80 γρ.
καλαμποκέλαιο ή ελαφρύ λάδι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Λιώνουμε σε ένα μικρό σκεύος τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το καλαμποκέλαιο.
- Προσθέτουμε το κακάο , την άχνη και το ταχίνι.
- Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Η μερέντα είναι έτοιμη. (Διατηρείται εκτός ψυγείου)
Τόσο απλό, τσακ μπαμ και έτοιμη η μερέντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε, για πόση ποσότητα, μιλάμε, Μάχη;
Ζ.
Ζαμπία μου γέμισα ένα βαζάκι 300 γρ. περίπου, αν θέλουμε περισσότερο διπλασιάζουμε
Διαγραφήτις ποσότητες.
Καλή Μεγάλη εβδομάδα!
Δείχνει πολύ όμορφη, πολύ ωραία η ιδέα με το ταχίνι! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ να καλύψω το ταχίνι που δεν αρέσει σε όλους, με την σοκολάτα, και το
Διαγραφήαποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
Καλή Μεγάλη εβδομάδα!!
Πάρα πολύ ωραία πρόταση !! Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνουμε και το θρεπτικό ταχίνι !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχές για ένα όμορφο Πάσχα !!
Άρης
Ναι Άρη η ωφελιμότητα του απερίγραπτη, πρέπει σιγά-σιγά να ξεφύγουμε απο την μαργαρίνη, απλά αυτό τίποτε άλλο!!
ΔιαγραφήΕνθουσιάστηκα με το blog σου, είναι υπέροχο.
Καλό Πάσχα!
Εντυπωσιάστηκα από την νηστίσιμη μα και τόσο υγιεινή μερέντα σου Μάχη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται θα την φτιάξω, μιας και αυτή η εβδομάδα είναι η μόνη που νηστεύουμε στο σπίτι και ψάχνω γλυκές νηστίσιμες νοστιμιές για να τους ... ξεγελάω!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ελπίζω να σας αρέσει, φτιάχνεται τόσο γρήγορα και καταναλώνεται ακόμα πιό γρήγορα!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά Έλενά μου, καλή εβδομάδα!
Φανταστική!!!! Θέλω να τη φτιάξω!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη τους μαζεύεις όλους γύρω σου την φτιάχνεται μαζί και την τρώτε αυτή την στιγμή,
Διαγραφήτι καλύτερο με όλα αυτά που τρώμε που συντηρούνται για 1 χρόνο!!
Φιλιά πολλά!
Από τις γεύσεις που σε προκαλούν (!!) Μάχη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά σήμερα έφτιαξα μια γέμιση τάρτας με ταχίνι, σοκολάτα κουβερτούρα με πορτοκάλι και κομπόστα από ώριμα αχλάδια (που παρά ωρίμασαν στην φρουτιέρα). Έγινε πολύ σοκολατένια και αρωματική κι' έτσι μπορώ να καταλάβω καλά αυτό που μας γράφεις για την μερέντα.
Καλοφάγωτη. Καλό βράδυ εύχομαι.
Ακριβώς Πηνελόπη μου, μου έδωσες ιδέα για μία τάρτα με γέμιση μερέντα απο ταχίνι.
ΔιαγραφήΦανταστική θα είναι η τάρτα σου!
Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!!
αααα θα τη φτιαξω μαχη μου,οικογενειακως μας αρεσει πολυ το ταχινι,φαντασου τι εχει να γινει με μερεντα...κολαση!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλιαααα!!!!!!!
Kική μου να την φτιάξεις γιατί είναι εύκολη!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!