Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Καλαμάρι Ψητό Με Κόκκινο Πιλάφι




Υλικά της συνταγής μας
4 καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα 1200 γρ.
2.κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι
1/5 κ.γλ. κουρκουμά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη και θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
2 λαδόκολλες

Για το πιλάφι
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
2 κ.σούπας πολτό ντομάτας
1/2 κ.γλ. κάρυ
1 κρεμμύδι
2 1/2 κούπες νερό χλιαρό ή ζωμό λαχανικών
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες ξανθές
2.κ.σ. κουκουνάρι
1/2 κούπα μαϊντανό



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λάδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι. Tα ανακατεύουμε και αλείφουμε καλά τα καλαμάρια.
  • Στρώνουμε 2 λαδόκολλες μαζί, μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε τα καλαμάρια.
  • Kλείνουμε καλά και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα. Aνοίγουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε για 15 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να πιούν το ζουμί τους (να μείνουν με το λάδι).
  • Εν τω μεταξύ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεστάνει και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι, το ρύζι, τον πολτό ντομάτας, τα μπαχαρικά, ρίχνουμε και τον ζωμό τον μαϊντανό, τις σταφίδες,  το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το πιλάφι μας για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το ρύζι.
  • Βγάζουμε τα καλαμάρια σε μία πιατέλα και γύρω-γύρω βάζουμε το κόκκινο πιλάφι μας.
  • Σερβίρω με λίγο σκόνη τζίνζερ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly