Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γαριδομακαρονάδα




Υλικά της συνταγής μας
16 γαρίδες Νο 1 (1 κιλό)
σάλτσα ντομάτα 500 γρ.
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
1 πιπεριά μικρή, καυτερή (προαιρετικά)
φρέσκο πιπέρι, αλάτι
λάδι
1/2 κιλό Μακαρόνια Νο7




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Καθαρίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε με 3 κούπες νερό για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κεφάλια, σουρώνουμε το νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον κανονικό χρόνο.


  • Στη συνέχεια αφαιρούμε όλο το κέλυφος από τη γαρίδα, τις πλένουμε καθαρά, αφού αφαιρέσουμε κ το μαύρο νεύρο που υπάρχει στη ράχη (μπορούμε να μην βγάλουμε το κέλυφος, απλώς να τις πλύνουμε καλά).
  • Βάζουμε να σοταρισθεί με λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο πολτοποιημένο, μαιντανό, και δυόσμο  και την σάλτσα ντομάτας.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό διαλυμένο με την πάστα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει 20 περίπου λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και συνεχίζουμε άλλα 10 λεπτά το βράσιμο.
  • Αφαιρούμε  με μια τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και ρίχνουμε τα μακαρόνια βρασμένα για 2-3 λεπτά.
  • Αν χρειαζόμαστε νερό παίρνουμε από τον ζωμό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Λίγο πριν σβήσουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε κ τις γαρίδες.



8 σχόλια:

  1. Ωραία συνταγή!!! Φοβερό κι αγαπημένο πιάτο!!! Μπράβο Μάχη!!!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο και για μας πολύ, έχει την διαδικασία του αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει!
    Κική μου καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάχη μου γαριδομακαρονάδα χωρίς φέτα!! Δύο πιάτα παρακαλώ !!! Τέλεια η συνταγή σου με τα υλικά που διάλεξες είναι σίγουρο ότι αναδεικνύεται η γεύση της γαρίδας!! Φιλιά και καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aθηνά μου σε ευχαριστώ!
    Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαχη με τρελανες σημερα,ετσι οπως ειναι την θελω,με την καυτερη πιπεριτσα της,με τον δυοσμο....ετσι ετσι ακριβως και διπλημεριδα με μπολικες γαριδες!!!!!μπραβο μαχη!!!
    φιλια και καλο σουκου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα σύμπτωση!
    Γαριδομακαρονάδα μαγείρεψα κι εγώ σήμερα, παραγγελιά του γιόκα μου που ορκίστηκε και βγήκε από τον στρατόπεδο σήμερα, και ήταν μου είπε το φαγητό που είχε πεθυμήσει.
    Μπορούσα να του χαλάσω χατήρι??
    Εγώ τα μακαρόνια τα βράζω μέσα στην σάλτσα από τις γαρίδες, ώστε να πάρουν όλη την νοστιμιά.
    Μ' αρέσει που πρόσθεσες και καυτερή πιπερίτσα, θα ταιριάζει πολύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι δεν κάνουμε για τους γιούς μας!!
      Το ίδιο και εγώ όταν έρχεται είμαι πάνω από ένα τηγάνι και τηγανίζω ψάρια που τρελαίνεται!!
      Επειδή εκεί που βράζω τα κεφάλια βράζω και τα μακαρόνια παίρνουν την γεύση,
      και μέσα στην σάλτσα μου λασπώνανε λίγο!!
      Οπως και να την κάνεις η νοστιμιά της είναι μοναδική!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly