Για την σκορδαλιά
4-5
πατάτες 1 κιλό
5-6
σκελίδες σκόρδο
1
ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι λευκό
χυμός
από 1/2 λεμόνι
ξύσμα
από 1 λεμόνι
10
κόκκους πιπέρι μαύρο, κόκκινο, πράσινο
30 γρ
φουντούκια ψημένα και τριμμένα στο multi σαν αλεύρι(προαιρετικό)
1/2
κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 1/2
κ.γλ. αλάτι-πιπέρι λευκό
1
μπακαλιάρο φρέσκο κομμένο σε φέτες
αλεύρι σταρένιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βράζουμε τις πατάτες για 30-35 λεπτά, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, με νερό να τις σκεπάζει.
- Στο multi βάζουμε το λάδι, το σκόρδο (αφού έχουμε αφαιρέσει τις πράσινες φύτρες από το εσωτερικό τους, για να είναι εύπεπτο) και το λιώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι σε κόκκους.

- Εδώ αν θέλουμε να χρωματίσουμε πράσινη την σκορδαλιά μας βάζουμε και τον μαϊντανό. (Εγώ αυτή τη φορά, το πρόσθεσα στο τέλος)
- Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα, αφού έχουμε αδειάσει το νερό σε ένα ποτήρι, για να προσθέσουμε στο τέλος αν χρειασθεί να την αραιώσουμε.
- Προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη πατάτα το μίγμα του λιωμένου σκόρδου και το φουντούκι αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
- Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη!!

- Αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά το αλατισμένο ψάρι μας και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι καυτό, σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε την σκορδαλιά με το ψάρι, γαρνίροντας επιπλέον με μαϊντανό και πιπέρια.
Αναμένω με λαχτάρα την ημερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Και εγώ που θα ξαναφτιάξω!!!
ΔιαγραφήΚαλά να περάσεις!
Πω πω θα περάσω απ΄ όλες σας να δοκιμάσω τις φετινές προτάσεις για το φαγητό της εθνικής γιορτής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δική σου πρόταση Μάχη, με φρέσκο βακαλάο, με εξιτάρισε!
Το φουντουκάκι στη σκορδαλιά δίνει ένα επιπλέον άγγιγμα νοστιμιάς!
Μ΄ αρέσει.
Ζ.
Μου αρέσει πολύ που όλες οι κουζίνες μαγειρεύουν την 25 Μαρτίου βακαλάο-σκορδαλιά!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Καλά να περάσετε!
Πολύ νόστιμη δείχνει η σκορδαλιά σου Μάχη!!!! Τα φουντούκια θα την έκαναν ακόμα πιο λαχταριστή!!! Συνηθίζω κι εγώ να βάζω μαϊντανό στη σκορδαλιά με πατάτα και γίνεται πιστεύω πιο πικάντικη!!! Καλό μεσημέρι και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχισα να βάζω μαιντανό για να εξουδετερώνει την μυρωδιά του σκόρδου μετά στην αναπνοή μας, τελικά μου αρέσει σαν γευστικό αποτέλεσμα, τίποτα δεν είναι τυχαίο!
ΔιαγραφήΤο φουντούκι δίνει το έλαιό του και πηγαίνει θαυμάσια.
Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!
Κλασικό γεύμα του Ευαγγελισμού!! Τέλεια Μάχη μου!! Και του χρόνου με υγεία θα ευχηθώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, επίσης Αθηνά μου να είσαι καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!