Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κασερόπιτα Με Μανιτάρια Και Πιπεριά Φλωρίνης, Σε Ρολλό

Μία κασερόπιτα πολύ διαφορετική σε γεύση, με την προσθήκη της πιπεριάς και των μανιταριών!!
Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί!


Υλικά της συνταγής μας
1 σφολιάτα Χρυσή ζύμη 500 γρ. (2 τεμ.)
350 γρ. τριμμένο κασέρι Όλυμπος
250 γρ. τριμμένο Γκούντα
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε μικρά φετάκια για  σοτάρισμα
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια για σοτάρισμα
λίγο ρίγανη
λίγο δυόσμο
λίγο πιπέρι
λίγο πάπρικα
αλάτι ελάχιστο στο μίγμα των μανιταριών
1 κούπα γάλα
1 αυγό

Για το άλλειμα
1 κρέμα γάλακτος light ή 200 γρ. γάλα
1 κρόκο αυγό χτυπημένο για από πάνω
λίγο σουσάμι





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ανοίγουμε ένα-ένα τα  φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε στα δύο το καθένα, κατά μήκος.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το γάλα και το αυγό χτυπημένα.


  • Σε ένα αντικολλητικό βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε 10 λεπτά τα μανιτάρια και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Τα σβήνουμε με λίγο κρασί και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
  • Μόλις κρυώσει το μίγμα των μανιταριών το προσθέτουμε στα τυριά.
  • Απλώνουμε κατά μήκος στην άκρη του κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.


  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί, χτυπάμε τον κρόκο, αλείφουμε τα ρολά και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
  • Μπορούμε να χτυπήσουμε μαζί τον κρόκο και το γάλα ή την κρέμα, αλλά πολλές φορές διαχωρίζεται το αυγό στις άκρες όταν ψηθεί και φαίνεται (επειδή θέλει πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ) και εμένα δεν μου αρέσει, γι αυτό προτιμώ να τα βάζω ξεχωριστά.


  • Αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, έως να ροδίσει.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.



12 σχόλια:

  1. μα τι φοβερη ιδεα η φλωρινης!!!μπραβο μαχη,τελειαα προταση!!
    πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνει μαζί με το μανιτάρι η πιπεριά φλωρίνης μία πιο ολοκληρωμένη γεύση και εικόνα.
      Κική μου φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πω πω μια πίτα σκέτος πειρασμός!
    Ως γνήσια .... πιτού, την λάτρεψα!
    Φιλιά Μάχη μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελενά μου και εμείς πεθαίνουμε για πίτες για αυτό πειραματίζομαι συχνά.
      Καλή εβδομάδα, πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι αν θα δυσκολευόταν κάποιος να φάει αυτή την υπέροχη κασερόπιτα.
    Τα έχει όλα και κάτι παραπάνω από τη νοστιμιά και τη φροντίδα που την έφτιαξες.

    Καλό μεσημέρι Μάχη μου
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τον γλυκό σου λόγο, σε ευχαριστώ πολύ, είναι όπως το λές, η αγάπη μας
      να φτιάξουμε κάτι να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας, μας ξεπερνά!!
      Ζαμπία μου καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Ωχ Παναγία μου...και έχει βραδιάσει πια Μάχη μου, και που δύναμη, να μπει κανείς στην κουζίνα για να σκαρώσει έστω κι' ένα τόστ :-))

    Νοστιμότατη και άκρως "ζουμπουρλούδικη"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πηνελόπη μου το βράδυ φθίνω και εγώ, αν έχω μαγειρέψει μέχρι το μεσημέρι,
      κουράζομαι και τους αποφεύγω!!
      Μου άρεσε το ζουμπουρλούδικη, χαμογελάω συνέχεια!!
      Καληνύχτα!!

      Διαγραφή
  5. Μάχη μου καλημέρα!! Πολύχρωμη & εντυπωσιακή η κασερόπιτά σου!! Και το σουσάμι απαραίτητο φαίνεται τέλειο!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nαι ένα προβληματάκι το έχω με τα χρώματα, γιαυτό παιδεύομαι πολύ στις σαλάτες, και στα φαγητά.
    Σε ευχαριστώ, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly