Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Μπουτάκια Φιλέτο Κοτόπουλο Γεμιστό Με Φέτα Και Πασπαλισμένο Με Σουσάμι

Σήμερα είχα όρεξη για ένα εύκολο φαγητό (μάλλον δεν είχα όρεξη να μαγειρέψω δύσκολα) αλλά και αγαπημένο ταυτόχρονα και πηγαίνοντας στο S.M. γεννήθηκε η ιδέα... Ελάτε να τη δούμε.



Υλικά για τη συνταγή μας
1 συσκευασία (έτοιμη στα ψυγεία) φιλέτο κοτόπουλο μπούτι 800 γρ.
100 γρ. φέτα
1/2 κ.γλ. πάπρικα
3/4 κούπας λάδι
2-3 κ.σ. σουσάμι
1/2 κούπα λάδι
3-4 πατάτες
1 λεμόνι
ρίγανη




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε προσεκτικά το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και το λαδώνουμε με τα χέρια, να πάει παντού.
  • Βάζουμε από ένα κομμάτι φέτα, λίγο πάπρικα και τα κλείνουμε αν θέλουμε με μία οδοντογλυφίδα (στέκονται και μόνα τους με την γέμιση από κάτω).


  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά, σκεπασμένα στο μισό χρόνο τους για να μην μας καούν.
  • Βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις πατάτες με ρίγανη, 1/2 ποτήρι νερό, λίγο λεμόνι και προς το τέλος το ζουμάκι που έχει βγάλει το κοτόπουλό μας και αφήνουμε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο.



3 σχόλια:

  1. Μπραβο Μαχη τελεια ιδεα!!Η προσθηκη φετας πρεπει να δινει φοβερη γευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ τι μου κανατε! Αχ!!!!!!
    Καλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Πολλά φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανόστιμο!!!
    Ολόψυχες ευχές για υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly