Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ Φουντουκιού Με Κρέμα Σοκολάτας




Υλικά της συνταγής μας
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. ελαιόλαδο
260 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ. φουντούκι τριμμένο με 1 κ.γλ. ζάχαρη σαν αλεύρι
200 γρ. φαρινάπ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι αγελαδινό
3-4 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Κρέμα σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
4 κ.γλ. κακάο,50 γρ.τριμμένο φουντούκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση Συνταγής μας

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το λάδι και την ζάχαρη.

  • Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και ενσωματώνουμε στο μείγμα.

  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φουντούκι, το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας βάζοντας στο multi την σοκολάτα γάλακτος λιωμένη, το βούτυρο λιωμένο, το φουντούκι, το γάλα σιγά-σιγά, το κακάο, και το ελαιόλαδο.
  • Βγαίνει σαν μια παχιά σάλτσα πιο αραιή από το μείγμα του κέικ.


  • Ρίχνουμε μισό από το μείγμα του κέικ σε 1 φόρμα 30Χ12 και σε 8 μικρές θήκες για cupcakes και πάνω ρίχνουμε ένα στρώμα της κρέμα σοκολάτας και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και πάλι ένα  στρώμα σοκολάτας.


  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς τα μικρά κέικ για 30 λεπτά και την μεγάλη φόρμα για 45 λεπτά, αφού ελέγξουμε αν έχει ψηθεί, με ένα μαχαίρι στο κέντρο της ζύμης να βγει καθαρό.


  • Είναι ένα υπέροχο κέικ με έντονη την γεύση του φουντουκιού και της σοκολάτας η οποία έχει σταθεί στην βάση  των κέικ σαν σιρόπι.


  • Στολίζουμε με λίγο άχνη ή ινδοκάρυδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly