Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Σαρδέλα Στο Φούρνο Με Πιπεριές Και Ντομάτα





Υλικά για τη συνταγή μας
1 κιλό σαρδέλες
1 ντομάτα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
ρίγανη φρέσκια η ξερή
αλάτι
πιπέρι
τζίτζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
2-3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες(προαιρετικά)




Εκτέλεση

·        Τοποθετούμε τις πατάτες κάτω-κάτω στο ταψί αφού προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο μουστάρδα.

·        Πλένουμε καλά τις καθαρισμένες σαρδέλες τις αλατίζουμε σε ένα μπολ , προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι, τζίντζερ σκόνη και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες (καλά απλωμένες).

·        Κόβουμε την ντομάτα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ρίχνουμε πάνω από τις σαρδέλες.

·        Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στο ταψί.

·        Τέλος, χτυπάμε το χυμό λεμονιού με 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και το ρίχνουμε από πάνω.
·        Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο (ανάλογα πόσο ψημένες τις θέλουμε).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly