Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Μαρμελάδα Σύκο

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο για τους μεσογειακούς λαούς.
Έχει μαλακή φλούδα, έντονα σπόρια και τέλεια γεύση!!
Έχει πλήθος βιταμινών Α, Β1, Β2 και μετάλλων φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο κλπ. που βοηθούν πολύ τον οργανισμό μας να παραμένει υγιής!!
Τι το καλύτερο για μια γρήγορη μαρμελάδα που θα χαιρόμαστε τα χειμωνιάτικα πρωινά με την ανάμνηση του όμορφου καλοκαιριού!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. σύκα μαύρα με την φλούδα
150 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
1 μήλο φούτζι ή μπανανόμηλο
1/2 κούπα νερό
1κ.σ. χυμός λεμόνι






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά τα σύκα, κόβουμε τα δύο άκρα και μετά στα τέσσερα.
  • Καθαρίζουμε ένα μήλο το κόβουμε σε κυβάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα σύκα , τη ζάχαρη και 1/2 κούπα νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αν θέλουμε, περνάμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
  • Tοποθετούμε την μαρμελάδα σε ένα μικρό βάζο 500 γρ. πλυμένο καλά και αποστειρωμένο για λίγο στο φούρνο μόνο το γυάλινο μέρος στους 130 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε ζεστή την μαρμελάδα την σφραγίζουμε και την γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
  • Μετά την τοποθετούμε σε δροσερό μέρος μέχρι να την ανοίξουμε και μετά στην συντήρηση.





4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μάχη! Υπέροχη η μαρμελάδα σύκο...νοστιμότατη πρέπει να έγινε! Καλοφάγωτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Κική!
    Εγινε πολύ ζουμερή και λαχταριστή!
    Καλό μήνα να έχουμε και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοφάγωτη η μαρμελάδα! Ότι πρέπει για την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Μαρία!!
    Καλό Φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly