Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Mπισκότα Καρύδας με Μαρμελάδα ή Σοκολάτα

Βουτυράτα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα ή κρέμα σοκολάτας!!
Απόηχος γεύσης, η καρύδα, που σκάει στο τελείωμα!!!
Πανδαισία γεύσεων!!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
250 βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
310 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1/2 κούπα καρύδα τριμμένη
1 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.γλ. βανίλια υγρή
1/3 κούπας κορν φλάουρ (για άνοιγμα φύλλου)
150 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη φράουλα ή με 4 φρούτα

κρέμα σοκολάτας
80 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γλ. βανίλια

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια, την καρύδα και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένο.
  • Έχουμε μία ζύμη μαλακή, που την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί (ή και ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά, για  μεγαλύτερη ευκολία πασπαλίζοντας με λίγο κορν φλάουρ) ένα φύλλο λεπτό 1/2 εκ.
  • Κόβουμε ότι σχήματα θέλουμε (στρογγυλά ή τετράγωνα).
  • Υπολογίζουμε πόσα μπισκότα θα γεμίσουμε με μαρμελάδα και στα μισά θα αφαιρέσουμε το κέντρο τους (αυτά που θα γεμίσουμε με σοκολάτα τα αφήνουμε ολόκληρα).
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε 2 ταψιά του φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει και να κρυώσει η κρέμα μας τοποθετώντας την στο ψυγείο για λίγο για να παγώσει τόσο όσο να μπορούμε να την δουλέψουμε.
  • Αλείφουμε τα μπισκότα μας με ένα κουταλάκι μαρμελάδα και βάζουμε πάνω τα άλλα μισά μπισκότα με το άνοιγμα στην μέση και στα υπόλοιπα βάζουμε στην μέση σοκολάτα και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!
  • Διατηρούνται αυτά με την σοκολάτα μετά την δεύτερη μέρα στο ψυγείο σε ένα μπόλ αεροστεγές!!









4 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι άκρως εθιστικά!!! Λατρεύω την καρύδα!! Μπράβο Μάχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά δεν μπορείς να σταματήσεις σε ένα μπισκότο!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Κική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία μπισκότα. Πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!!
    Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly