Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Ψωμάκια Ολικής με Γιαούρτι Εύκολα

Έτοιμα ψωμάκια σε λίγη ώρα, νόστιμα και υγιεινά!
Μια εύκολη λύση για όμορφες οικογενειακές στιγμές!!
Ελάτε μαζί μου!!






Υλικά της συνταγής μας
3 κούπες αλεύρι ολικής
1 κούπα αλεύρι πολύσπορο
2 κ.γλ. γεμάτα μπέικιν
1/4 κ.γλ. κουρκουμά
1 κούπα γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι Ιμαλαΐων
3-4 κ.σ. λάδι
νερό όσο πάρει
παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο βιολογικό ξανθό (για πασπάλισμα)




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε τα δύο είδη από το αλεύρι, το μπέικιν , το αλάτι και τον κουρκουμά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται μέχρι να έχουμε μία ζύμη πού να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε την ζύμη, την χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια, πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια, χαράζουμε την επιφάνεια τους  και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και λιναρόσπορο.
  • Ψήνουμε 35 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία θέση.






8 σχόλια:

  1. Το γιαούρτι κάνει θαύματα στις ζύμες για πίτες, αλλά δεν είχα σκεφτεί να το χρησιμοποιήσω σε ζύμη ψωμιού (και δεν ξέρω το γιατί...) Μάχη μου.
    Πολύ όμορφα φαίνονται και με μια ωραία γέμιση θα είναι και άκρως απολαυστικά φαντάζομαι :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ψωμάκια πρώτη φορά το χρησιμοποιώ το γιαούρτι ενώ το αγαπώ πολύ και το βάζω σε όλα τα γλυκά!
      Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ομορφα!
    Αγαπαμε ψωμακια ;)

    https://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραγαπάμε οικογενειακώς όλα τα ψωμάκια!!
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία φαινονται! Τα φανταζομαι και γεμιστά με κρεατικά ή αλλαντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ γεμάτα ψωμάκια κάτι που μου αρέσει πολύ στις ζύμες ψωμιού.
      Μαζί με την φαντασία σου κρεατικά η αλλαντικά...ασυναγώνιστα!!

      Διαγραφή
  4. Το αλεύρι ολικής η το πολύσπορο πάντα το έβαζα μισό-μισό με άσπρο η κίτρινο αλεύρι.Τώρα τελευταία που βάζω εξ ολοκλήρου ολικής η πολύσπορο σε ψωμί η κριτσίνια βλέπω ότι η συμπεριφορά του είναι πολύ καλή!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly