Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατένιοι Κουραμπιέδες

Πόσο γρήγορα ήρθαν πάλι οι γιορτές!!! Τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο καιρός τέλειος σαν να μπαίνουμε στην Άνοιξη και το Θείο βρέφος εκεί μέσα στην καρδιά μας, στο μυαλό μας, σε όλη την ύπαρξή μας, να μας θυμίζει ότι το σπουδαιότερο συναίσθημα στην ζωή μας είναι η αγάπη.
Αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τη φύση.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα που ζω κάθε χρόνο με όλη την ψυχή μου, ότι και αν μου συμβαίνει, καλό ή κακό γεγονός, παίρνω δύναμη να συνεχίζω.....
Ας έρθουμε όμως και στα παραδοσιακά γλυκά μας που φτιάχνουμε όλοι μικροί και μεγάλοι αυτές τις μέρες με πολλή αγάπη!
Κάθε συνταγή που είναι να φτιάξω, την σκέφτομαι και την ψάχνω πολύ και ξαφνικά γίνεται το κλικ και έχω κατασταλάξει χωρίς να έχω καταλάβει και εγώ πως γίνεται έτσι μαγικά!
Γι' αυτό με πολλή χαρά, σας δείχνω τα φετινά κουραμπιεδάκια μου, που ήθελα μέσα να είναι σοκολατένια, με αμύγδαλα ψημένα, σταγόνες λευκής σοκολάτας και πάνω χιονισμένα και κάτασπρα!!
Και από γεύση... βουτυρένια, να αισθάνεσαι ελαφρά το κακάο, να απολαμβάνεις τα αμύγδαλα που συναντάς και ανάμεσα τους την γεύση της λευκής σοκολάτας!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας (80 τεμ. των 30 γρ. περίπου)
820 γρ. αλεύρι Νο 2 μαλακό η γ.χρ. κοσκινισμένο
1 κ.γλ. μπέικιν
550 γρ. βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες
150 γρ. άχνη
80 γρ. κακάο κοσκινισμένο
150-200 γρ. αμύγδαλα ψημένα χοντροκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
50-80 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
2 φακελάκια των 400 γρ. άχνη ζάχαρη





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα (αν δεν είναι ψημένα), σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι όλα μαζί ή στο multi.
  • Τοποθετούμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά, συνεχίζουμε ρίχνουμε την άχνη και χτυπάμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Σε πολύ χαμηλή ταχύτητα έως να ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο κοσκινισμένο, το αλεύρι με το μπέκιν, τα αμύγδαλα (έβαλα 150 γρ. αλλά έπαιρνε και 200 γρ.) και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Είναι μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
  • Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά με ένα πλάστη σε φύλλο, πάχους 1,5 εκατοστού, δεν φουσκώνουν γι' αυτό να μην είναι πολύ λεπτό.
  • Κόβουμε με ότι σχέδια θέλουμε ή πλάθουμε ζύμη σαν καρύδι μεγάλο 30 γρ. το πατάμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


  • Σε ένα αντικολλητικό χαρτί κοσκινίζουμε άχνη, πάνω τοποθετούμε τους κουραμπιέδες, αφού έχουν κρυώσει 10 λεπτά και πάνω κοσκινίζουμε άχνη μέχρι να τους καλύψει καλά.
  • Αν δεν μας αρέσει η πολλή άχνη, βουτάμε τους κουραμπιέδες ένα-ένα μέσα σε ένα μπολ με πολύ κοσκινισμένη άχνη.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!




6 σχόλια:

  1. Πολύ ιδιαίτεροι οι κουραμπιέδες σου Μάχη μου! Θα ήθελα να νιώσω τη γεύση τους στον ουρανίσκο μου...

    Φιλιά πολλά και να περάσετε χαρούμενα Χριστούγεννα με πολλή αγάπη!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Ζαμπία μου, παρόλου την ιδιαιτερότητά τους είναι επικίνδυνα νόστιμοι, δεν μπορείς να σταματήσεις σε έναν!
    Πολλά φιλιά, καλά Χριστούγεννα με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίοι δείχνουν οι κουραμπιέδες σου Μάχη μου, και του χρόνου! Σου εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα και το 2016 γεμάτο Υγεία, Χαρά και ότι άλλο επιθυμείς!!! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Χαρά μου και σε σένα εύχομαι καλά Χριστούγεννα με τους δικούς σου, να είσθε όλοι καλά και με υγεία το 2016, ευτυχία και δημιουργία!1
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιαίτερους κουραμπιέδες έφτιαξες Μάχη μου!! Φαίνονται υπέροχοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου!!
    Είναι πολύ νόστιμοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly